Vooral minder regen

Nog twee dagen door de zure appel heen bijten: lekker herfstweer op komst

19 oktober 2019 13:47 Aangepast: 19 oktober 2019 14:06

Na het weekeinde is het voorlopig even klaar met de nattigheid van de laatste weken. Het wordt zelfs een stuk warmer in de loop van volgende week. En dat is goed nieuws voor iedereen met herfstvakantie.

Philippe Schambergen van Buienradar vraagt nog wel om twee dagen geduld: "Het weekeinde is ronduit wisselvallig. Pas daarna zien we een aanzienlijke weersverbetering."

Op verschillende plaatsen zal het morgen- en maandagmorgen nog gaan regenen. Met name de zuidelijke en oostelijke delen van ons land houden het niet droog. "Vandaag en morgen verandert er nog niet zoveel aan het natte weer van oktober", vertelt Schambergen. "En ook in de eerste helft van maandag trekt er een flinke storing over het land."

Na regen komt zonneschijn

Maar daarna verwacht de weerman van Buienradar verbetering. "Dinsdag wordt het eerst droger. En dat is een goede voorbode voor de rest van de week." Want het droge weer zal zeker tot en met vrijdag aanhouden. "Ook de temperatuur gaat iets omhoog. Gemiddeld is het 13 graden in deze tijd van het jaar, maar vanaf woensdag zal het tegen de 18 graden gemiddeld worden."

Oktober is tot nu toe een stuk natter dan normaal. "Dat klopt. Maar vanaf woensdag komt er dus voorlopig een einde aan de regenval." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore