Voorbeurs

Heineken bruist en cijfers Apple vallen tegen

26 oktober 2016 08:46 Aangepast: 26 oktober 2016 09:19
Vooral Heineken exporteert veel bier Beeld © ANP

In het programma RTL Z Voorbeurs beschouwen beurscommentator Durk Veenstra en belegger Corné van Zeijl vooruit naar de dag van vandaag op de beurs.

"Heineken bruist, er zit een aardige laag schuim op", stelt Veenstra over de kwartaalcijfers van Heineken. "In het belangrijke premiumsegment verkopen ze in het buitenland 3,5 procent meer."

Van Zeijl had de goede omzetcijfers wel verwacht: "Het weer was prachtig deze zomer in Europa." CEO Van Boxmeer mag blijven bij Heineken en Corné is daar tevreden over: “Het is een hele goede CEO.”

Apple valt tegen

Beleggers zijn toch wat teleurgesteld over Apple, ondanks dat er afgelopen kwartaal nog steeds 45 miljoen iPhones zijn verkocht. De beurskoers is gezakt nadat Apple de kwartaalcijfers gisteravond publiceerde.

"Alles was minder dan vorige keer, waardoor we nu een negatieve koersreactie hebben", aldus beurscommentator Veenstra. "Vooral de min 30 procent in China is opvallend."

Duurder dollar, lagere olieprijs

De olieprijs zakt momenteel fors, omdat Rusland waarschijnlijk toch niet gaat deelnemen in een productiedeal met de OPEC om de productie te beperken. Dat zou een Russische minister hebben gezegd. "Maar als Poetin het niet wil, zit je als minister zo in de Goelag", relativeert Veenstra de invloed van de minister.

Kijk hier naar de volledige uitzending van RTL Z Voorbeurs van woensdag 26 oktober:

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore