We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

Vertrouwelijke/ anonieme tips

Graag ontvangt RTL Nieuws informatie, eventueel anoniem, over misstanden die onderbelicht blijven. RTL Nieuws beschermt zijn bronnen en zal uw identiteit niet met derden delen. U kunt ons op verschillende manieren bereiken.

Mail - [email protected]
Dit is de minst veilige manier om informatie te delen, omdat mail vrij eenvoudig te onderscheppen is. Gebruik dit e-mailadres dus alleen als de informatie die u deelt niet zo gevoelig is.

Versleutelde berichten
Onze researchers gebruiken de app Threema. De inhoud van het berichtenverkeer van Threema wordt versleuteld en is alleen leesbaar voor de verzender en de ontvanger. Ook als de berichten worden onderschept. Threema is een toegankelijke app en geeft elke gebruiker een unieke ID:

Siebe SietsmaThreema-ID Y9ZC9W6T
Roland StrijkerThreema-ID MMY7XXS4
Bart van den BergThreema-ID 77BHUMRJ


Post
De veiligste manier om ons te informeren is per post. Als u anoniem wilt blijven, ga dan als volgt te werk:

  1. gebruik enveloppen, papier en postzegels die vaak voorkomen
  2. kopieer de originelen en verstuur de kopie
  3. neem brief en envelop af met zeepoplossing op licht vochtige doek
  4. post in een brievenbus die niet wordt gefilmd door bewakingscamera’s

Postadres:

RTL Nieuws
T.a.v. researchredactie
Postbus 15016

1200 TV Hilversum