Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

02 september 2016 10:48

Ontploffingsgevaar: Samsung roept Galaxy Note 7 wereldwijd terug

Samsung legt de verkoop van de Galaxy Note 7 stil en roept geleverde toestellen terug. De reden is dat de batterij van de smartphone kan ontploffen.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf maakte die stap op een persconferentie in Seoul bekend. De stap volgt op berichten dat de batterij van de nieuwe smartphone kan ontploffen. Een paar dagen geleden waren de leveringen naar winkels en telecombedrijven al vertraagd om meer tests te kunnen doen.

Meerdere kopers hadden gemeld dat hun nieuwe toestel in brand was gevlogen tijdens het opladen, mogelijk als gevolg van problemen met de accu.

Vlaggenschip

Volgens Samsung duurt het zo'n twee weken om de al verkochte toestellen om te ruilen. Het is niet duidelijk of daarna de verkoop van nieuwe toestellen weer van start gaat.

De Galaxy Note 7 is het nieuwe vlaggenschip van Samsung. De beoordelingen waren tot nu toe behoorlijk positief. 


Nog niet in Nederland te koop

De Galaxy Note 7 is een grotere, bijgewerkte versie van het topmodel Galaxy S7, die ook met een pennetje te bedienen is. Het toestel werd begin vorige maand geïntroduceerd en was in tien landen te koop.

In Nederland was de Note 7 nog niet te krijgen. Wel is Samsung al een reclamecampagne gestart om de telefoon te promoten en was het mogelijk om een bestelling te plaatsen. Het was de bedoeling dat het toestel hier op 9 september op de markt te brengen. 

Meer op rtlz.nl:

Topnieuws