Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

07 juli 2018 16:38

Elon Musk wil Thaise voetballertjes redden

Elon Musk stuurt ingenieurs van SpaceX en The Boring Company naar Thailand om te kijken of zij kunnen helpen bij het redden van de voetballertjes die ingesloten zitten in een grottencomplex.

Eerder deze week liet Musk al in een tweet weten dat hij graag wilde helpen 'als er een manier is waarop dat kan'. Nu denkt de Tesla-ceo dat zijn technici bijvoorbeeld kunnen helpen met Tesla Powerwalls, grote batterijen die het water sneller uit de grot zouden kunnen pompen, meldt techsite Engadget.

Daarnaast verwacht Musk dat zijn bedrijven kunnen helpen om de precieze locatie van het voetbalteam en hun coach vast te stellen. Ook heeft Musk geopperd om een nylon tunnel in het grottencomplex te maken en die met lucht te vullen. Via die tunnel zouden de voetballertjes dan naar buiten kunnen komen.

De medewerkers van SpaceX en The Boring Company zullen zaterdag in Thailand arriveren. Zij zullen dan moeten bepalen hoe haalbaar de voorstellen van Musk zijn.

Vluchtroute

De Thaise voetballertjes werden sinds 23 juni vermist en zijn begin deze week door de Thaise marine levend teruggevonden in het Tham Luang Nang Non-grottencomplex. Ze zitten op zo'n 4 kilometer van de ingang van de grot.

Het is niet eenvoudig om de jongetjes weer naar buiten te krijgen omdat grote delen van de grot inmiddels vol water staan. De meeste voetballertjes kunnen niet zwemmen en op veel plaatsen zijn de doorgangen erg smal.

Topnieuws