Bright

Apple koopt Duits techbedrijf dat slimme brillen ontwikkelt

27 juni 2017 09:28 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Beeld © SensoMotoric Instruments

Apple heeft het Duitse bedrijf SensoMotoric Instruments overgenomen. Het bedrijf ontwikkelt eyetracking-technologie en specialiseert zich in augmented reality.

Apple bevestigt de overname van SensoMotoric Instruments op de gebruikelijke wijze tegen Axios. Het bedrijf stelt dat het regelmatig kleine tech-bedrijven overneemt, maar dat het daar verder geen commentaar op geeft.

Past in strategie

De technologie van SensoMotoric Instruments kan onder meer worden toegepast in headsets die gebruik maken van augmented reality (AR), een techniek waarbij digitale objecten in de echte wereld worden geplaatst, en virtual reality (VR).

De overname past daarmee in Apple’s beleid om meer met AR te doen. Apple-CEO Tim Cook is ervan overtuigd dat AR een net zo’n grote impact kan hebben als de komst van de smartphone.

Voor de iPhone

Tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC eerder deze maand presenteerde Apple zijn nieuwe ARKit-platform dat developers in staat moet stellen om met behulp van de camera en sensors van de iPhone diepte te schatten en virtuele objecten weer te geven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore