Tech

Video: eerste indruk van de nieuwe Nokia 3310

27 februari 2017 14:14 Aangepast: 28 juli 2017 19:00
Beeld © RTLZ

Nokia presenteerde gisteren zijn nieuwe 3310, de iconische telefoon die elke val doorstaat, wekenlang op één accu meegaat en het spelletje Snake heeft. Bright-verslaggever Merijn Doggen mocht in Barcelona al even met de telefoon spelen.

Het Finse bedrijf HMD, dat het exclusieve recht heeft om de nieuwe Nokia-telefoons te maken, presenteerde de nieuwe 3310 op de telecombeurs Mobile World Congress. 

De nieuwe 3310 is dunner en lichter dan de oude variant en komt in vier verschillende kleurtjes: rood, geel, blauw en grijs. En jawel: je kunt er Snake op spelen!

Bekijk hieronder de eerste indruk van Merijn (tekst loopt onder video door)

Geen wifi of WhatsApp

De nieuwe Nokia-telefoon ondersteunt zelfs internet, maar alleen het langzame 2G en geen 3G, 4G of wifi. De 2G-verbinding kun je niet gebruiken om te WhatsAppen (deze app ontbreekt), maar wel op te surfen met de meegeleverde Opera-browser. 

Verder is er naast een piepklein 2,4 inch-scherm ook nog een 2 megapixel-camera aanwezig. Kopers zullen vooral interesse hebben in de standbytijd: die is namelijk maar liefst 25 dagen. Daarmee kun je de Nokia 3310 prima als dumbphone gebruiken: een telefoon waarmee je alleen hoeft te bellen en sms'en.

HMD gaat de nieuwe 3310 vanaf het tweede kwartaal van dit jaar verkopen voor een adviesprijs van 49 euro. Vooralsnog komt de telefoon niet naar Nederland. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore