Tech

'Meer dan miljoen Nederlanders spelen Pokémon Go'

15 juli 2016 10:58 Aangepast: 30 juli 2017 22:30
Beeld © AFP

Hoewel Pokémon Go nog niet officieel uit is in Nederland, zou de mobiele game hier toch al 1,3 miljoen spelers tellen.

Daarmee speelt zo’n 10 procent van de Nederlanders boven de 18 jaar de populaire game, berekende marktanalist Multiscope op basis van een representatief onderzoek. Van de ondervraagden zegt 85 procent Pokémon minstens één keer per dag of meermaals te spelen.

Nostalgie

Zes op de tien Pokémon Go-spelers zegt speciaal te gaan wandelen om Pokémon te vangen. En ze verwachten dat de komende tijd ook te blijven doen: 40 procent van de spelers denkt de game nog minstens een halfjaar te spelen. Ook kan de groep gebruikers nog groeien: 9 procent van de Nederlanders denkt binnenkort Pokémon Go te gaan spelen.

Het grote succes van de game is des te opvallender, gezien Pokémon Go in de Nederlandse App Stores nog niet te krijgen is. Android-gebruikers kunnen het apk-bestand van de game alvast installeren, iOS-gebruikers kunnen in een buitenlandse App Store terecht. Multiscope wijt het succes van Pokémon Go aan nostalgie, bovendien vinden Nederlanders de motivatie om te bewegen fijn.

Aandeel

Het succes van Pokémon Go is ook de beurs niet ontgaan. De waarde van een aandeel van Nintendo steeg in een week tijd van bijna 15.000 yen naar bijna 28.000 yen. Dat is de hoogste aandelenprijs van Nintendo in ruim vijf jaar; het bedrijf ziet zijn aandelenprijs al jaren kwakkelen na het grote succes van de Wii tussen 2006 en 2009. Nintendo heeft Pokémon Go niet ontwikkeld, maar heeft wel aandelen in zowel ontwikkelaar Niantic als The Pokémon Company.

Bron: Bright.nl. Like Bright op Facebook

Lees meer op rtlz.nl
Nintendo is door Pokémon Go in één klap 10 miljard meer waard
Holocaustmuseum: Vang hier alsjeblieft geen Pokémon
Heb jij last van ongewenste Pokémon? Dat hoeft nu niet meer

`