Tech

Gamemaker krijgt doodsbedreigingen wegens uitstellen game

30 mei 2016 10:48 Aangepast: 31 juli 2017 08:30

De makers van No Man's Sky, één van de meest langverwachte games van het jaar, hebben flink wat doodsbedreigingen ontvangen nadat ze het spel zeven weken uitstelden.

Hello Games, de studio die No Man's Sky ontwikkelt, zou in juni de PlayStation-game uitbrengen. De release werd echter door gameontwikkelaar Sean Murray uitgesteld tot 9 augustus. Murray legde in een blogpost uit dat de game her en der nog opgepoetst moest worden. Op Twitter verontschuldigde Murray zich aan de fans voor het uitstel en verklaarde hij dat hij dit niet eerder kon melden vanwege juridische afspraken.

Zijn excuus werd hem niet door iedereen in dank afgenomen. Op Twitter liet Murray weten dat hij afgelopen week overladen werd met doodsbedreigingen. Ook gamejournalist Jason Schreier, die als eerste het bericht naar buiten bracht dat de game uitgesteld zou worden, kreeg allerlei bedreigingen over zich heen.

Murray reageert laconiek op de bedreigingen: "Mijn huis ziet eruit als het huis uit de film Home Alone", dat allerlei valstrikken tegen inbrekers bevat.

Gehypt en langverwacht

Het gehypte en langverwachte No Man's Sky is een zogeheten space-explorationgame. In het spel kunnen spelers een virtueel heelal verkennen door in een ruimteschip te vliegen en op elke planeet te landen waar ze maar willen. Omdat de game automatisch nieuwe planeten genereert, is het heelal oneindig. 

Naast vliegen, schieten en spullen verzamelen kun je in No Man's Sky ook handel drijven, nederzettingen plunderen en nieuwe talen leren.

Bron: Bright.nl. Kijk tech-programma Bright TV maandag 21:30 op RTL Z.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore