Tech

Valsspelen met Pokémon Go? Dan word je voor altijd geblokkeerd

15 augustus 2016 10:20 Aangepast: 30 juli 2017 16:30
Beeld © ANP

Wie valsspeelt met Pokémon Go, door bijvoorbeeld een neplocatie in te voeren om sneller Pokémon te vangen, wordt voortaan geband.

De iets meer technisch onderlegde Pokémon Go-spelers kunnen de locatie van hun telefoon aanpassen, waardoor ze vanuit hun luie stoel Pokémon vangen aan zee of midden op de Veluwe. Dit trucje, het zogeheten gps-spoofen, wordt nu officieel door gamemaker Niantic verboden.

Valsspelers opsporen

"Ons doel is om een eerlijke, leuke en legitieme game-ervaring voor iedereen te bieden", aldus Niantic. Naast het gebruik van neplocaties is het ook verboden om software te gebruiken die automatisch Pokémon vangt of op een andere manier misbruik maken van de techniek in de game.

Het is niet helemaal duidelijk hoe Niantic valsspelers gaat opsporen. Mogelijk kijkt het bedrijf hoeveel tijd er tussen de locaties waar je Pokémon vangt zit, en of dat realistisch is. Als je op het ene moment Pokémon in Groningen vangt en een paar minuten later opeens aan de Zeeuwse kust staat, kan er bij Niantic een belletje doen rinkelen.

Definitieve blokkade

Niantic blokkeert al langer Pokémon Go-valsspelers. Nu is de blokkade ook definitief, waardoor het account voor altijd wordt geblokkeerd. Dan ben je al je gevangen Pokémon en verzamelde spullen kwijt. "We blijven met jullie samenwerken om de kwaliteit van het spelen te verbeteren, inclusief het optimaliseren en finetunen van ons anticheatsysteem."

Meer op rtlnieuws.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`