Tech

Vang Pokémon met deze echte Pokéball

18 augustus 2016 12:01 Aangepast: 18 augustus 2016 13:15

Pokémon vangen met een echte Pokéball: het kan met dit Kickstarter-project.

De Pokémon Go-rage is nog lang niet voorbij. Zo gaat de politie Pokémon Go-spelers inzetten om boeven te spotten en wordt Kijkduin belaagd door spelers: het is een zogeheten Pokémonhotspot. Maar het Pokémonvangen gebeurt nog steeds met een veeg over het scherm van je smartphone. Daar moet verandering in komen, vinden twee Amerikanen.

Sensoren en externe accu

Ryan Lupton en Christopher Dittemore van het Amerikaanse GamerReality hebben een heuse Pokéball ontwikkeld die samenwerkt met de Pokémon Go-app. Als je een Pokémon op je telefoon spot, kun je de bal gooien om hem te vangen. Je hoeft niet bang te zijn dat hij breekt: de buitenkant is gemaakt van schuim en rubber, die de klap opvangen. Ook geeft de ring rondom de Pokéball licht als hij is ingeschakeld.

De Pokéball verbindt via bluetooth met je telefoon en door verschillende sensoren in de bal weet de app hoe je gooit. Je hoeft de bal niet altijd te gooien: alleen een gooibeweging is al genoeg. Dat is bijvoorbeeld handig als de Pokémon boven een meer verschijnt, en je geen zin hebt om de bal daarna uit het water te vissen. Ook kan de Pokéball worden gebruikt als externe oplader: je kunt er je telefoon ongeveer één tot twee keer mee opladen.

De Pokéball kost 35 dollar exclusief 15 dollar verzendkosten naar Nederland. Als het Kickstarterproject volgens plan verloopt, krijg je het accessoire rond december binnen.

Vindt Niantic het wel oké?

De grote vraag is nu: vindt Pokémon Go-maker Niantic het oké dat er een accessoire voor hun app wordt gemaakt? De Amerikanen zeggen dat ze in gesprek gaan met Niantic en dat, als hun Pokéball niet wordt goedgekeurd, mensen de mogelijkheid hebben om hun geld terug te krijgen.

Ook werkt GamerReality aan eigen games, zoals een spel waarin je granaten moet gooien, om een alternatief te bieden mocht Niantic het accessoire weigeren: "Maar we verzekeren jullie dat onze focus is om dit product voor Pokémon Go op de markt te krijgen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore