Tech

Note 7 kan ontploffen, Samsung overweegt terugroepactie

02 september 2016 07:27 Aangepast: 02 september 2016 09:02
De Galaxy Note 7 Beeld © AFP

Samsung overweegt alle Galaxy Note 7-toestellen terug te roepen. Reden is dat meerdere mensen gemeld hebben dat hun nieuwe toestel in brand was gevlogen tijdens het opladen, mogelijk als gevolg van problemen met de accu.

Samsung doet onderzoek naar de accu van de Note 7. Sinds de lancering op 19 augustus zijn op internet al meerdere foto's en filmpjes verschenen van toestellen die in brand waren gevlogen en zelfs ontploft waren tijdens het opladen. 

Een medewerker van Samsung, die anoniem wil blijven, heeft tegen persbureau Reuters gezegd dat Samsung een terugroepactie serieus overweegt, maar dat er nog geen beslissing over genomen is. Het bedrijf heeft nog geen officiële reactie gegeven.

Levering uitgesteld

De Galaxy Note 7 is het nieuwe vlaggenschip van Samsung. De beoordelingen waren tot nu toe behoorlijk positief. "Het laatste wat het bedrijf wil, is dat het merk geassocieerd wordt met een ontploffende accu en verwondingen. Dit moeten ze snel uit de wereld helpen", zegt een analist tegen Reuters. 

De Note 7 is op dit moment in tien landen verkrijgbaar. Eerder deze week werd de levering naar andere landen al uitgesteld vanwege het onderzoek. De Note 7 zou in Nederland eigenlijk op 9 september uitkomen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore