Tech

Handig op het strand? Visa test zonnebril voor contactloos betalen

15 maart 2017 10:47 Aangepast: 28 juli 2017 15:00
Beeld © VISA/Getty Images

Betalen met je zonnebril? Als het aan Visa ligt misschien wel. Binnenkort start het bedrijf een test met een zonnebril die dragers via een nfc-chip bijvoorbeeld een ijsje laat afrekenen.

Dat maakte Visa bekend op het techfestival South by Southwest in Texas. Aan de buitenkant lijkt het een gewone zonnebril, maar in het pootje zit een kleine chip waarmee je contactloos kunt betalen door hem tegen de betaalterminal te houden. De chip is niet gekoppeld aan een creditcard, maar wordt vooraf opgeladen.

"We nemen dingen waarvan je niet verwacht dat je ermee kunt betalen, zoals een zonnebril of een ring en laten aan de markt zien dat het misschien gewoon kan", zegt innovatietopman Chris Curtin van Visa tegen CNBC.

Surfers

De bril wordt getest tijdens de World Surf League, waar Visa ook sponsor is. Ergens is het wel logisch om op een strand te betalen met je zonnebril, want die draag je gemakkelijker mee dan een portemonnee in een zwembroek. 

Contactloos betalen wordt steeds populairder in Nederland. Begint dit jaar maakte Betaalvereniging Nederland bekend dat het aantal contactloze betalingen in 2016 bijna is vervijfvoudigd tot 630 miljoen keer. In december was 23,5 procent van alle pinbetalingen contactloos. In Nederland kun je bij tweederde van alle betaalautomaten contactloos betalen.

De meeste Nederlanders gebruiken voor contactloos betalen hun bankpas. Het gebruik van mobiele betaalapps slaat nog niet erg aan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore