Tech

Pitta is een 4K-actiecamera die je omtovert tot een drone

14 januari 2018 12:05 Aangepast: 10 februari 2018 04:25
Beeld © Pitta

Meer dan duizend mensen hebben via Kickstarter de gadget Pitta gekocht: een modulaire actiecamera die je kunt veranderen in een drone of beveiligingscamera.

De balvormige actiecamera schiet video's in een resolutie van 4K en kan bevestigd worden op bijvoorbeeld je helm. Op die manier maak je video's waar het lijkt alsof je door de ogen van de filmer kijkt.

Ook is er een optie om slowmotion-video's te maken. De actiecamera heeft een accuduur van anderhalf uur. 

Modulair

Omdat Pitta modulair is verandert hij in twee andere gadgets: een drone om video's mee te schieten en een beveiligingscamera. Dat zit zo: je draait de bovenkant van de balvormige Pitta los en klikt hem vast op het drone-gedeelte of de oplaaddock. Met laatstgenoemde verandert hij in een beveiligingscamera.

De drone bestuur je via een app op je telefoon of tablet. Het apparaat heeft verschillende functies, bijvoorbeeld een optie om je te volgen (zoals onderstaande video laat zien), automatisch te laden of een rondje om je heen te vliegen. Ook herkent de Pitto-drone obstakels waardoor hij volgens de makers niet plotseling tegen een boom vliegt. De vliegtijd is ongeveer vijftien minuten.

260 euro

De actiecamera wordt ook geleverd met een oplaaddock. Zet hem erop en je hebt een beveiligingscamera die je altijd via een app op je telefoon kunt raadplegen. Hij mist vooralsnog de slimmigheden van bijvoorbeeld een Nest Cam, die je een notificatie stuurt zodra hij beweging waarneemt. Je kunt enkel via de app de livebeelden bekijken.

Pitta kost 260 euro inclusief verzending naar Nederland. Als alles mee zit wordt de gadget rond mei naar kopers verstuurd. De geschiedenis leert dat de daadwerkelijke leveringsdatum veelal later is. 

`