Tech

Nieuwe emoji voor 2018: rood haar, lama en mango

06 december 2017 14:13 Aangepast: 06 december 2017 22:05

Ook volgend jaar wordt het emoji-aanbod uitgebreid. Onder andere poppetjes met rood haar, een lama en mango staan op de lijst van nieuwe emoji-kandidaten voor 2018.

Hoewel het emoji-aanbod onlangs werd uitgebreid, broedt Unicode alweer op de uitbreiding van volgend jaar. Unicode is de organisatie die onder meer verantwoordelijk is voor de regulering van emoji. Zij kiezen waar een emoji van komt, bedrijven als Apple, Google, Microsoft en Facebook maken daar elk hun eigen plaatjes bij.

Voorlopige lijst

Unicode heeft een voorlopige lijst met nieuwe emoji-kandidaten vrijgegeven. In het verleden haalde het gros van die kandidaten de eindstreep, maar er kunnen dus nog emoji afvallen. Tot nu toe vielen bijvoorbeeld al de fronsende drol af, en de emoji met OK als ogen. Emojipedia maakte al voorbeelden van hoe deze emoji, die dus (nog) niet zullen verschijnen, eruit kunnen zien.

Miniatuurvoorbeeld

130 nieuwe emoji

In totaal staan er 130 nieuwe emoji op de lijst, maar dat is inclusief huidskleur-varianten. Aan de emoji met gezichten worden namelijk opties met rood haar, krulhaar, grijs haar en een kaal hoofd toegevoegd, allemaal zowel in mannelijke als vrouwelijke uitvoering. Ook nieuw zijn een been, een voet, een bot en een tand.

Daarnaast komt er een smiley met drie hartjes rond het gezicht, eentje met een feestmuts, en smileys met een rood zwetend en blauw bevroren gezicht. Op de voorlopige lijst staan daarnaast vrouwelijke en mannelijke superhelden en slechteriken, een bagel, mango en cupcake.

In de categorie dieren staan de wasbeer, de lama, het nijlpaard, de kangoeroe, de das, de pauw, de papegaai, de zwaan, de kreeft, de mug en ook de microbe op de lijst. Ook een piratenvlag wordt overwogen, net als een toiletrol, een steng DNA en een bezem. Het wordt misschien ook mogelijk om emoji gespiegeld te plaatsen, zodat treintjes bijvoorbeeld de andere kant op rijden. 

Januari

In januari wordt de laatste beslissing over de lijst genomen, aan het eind van het eerste kwartaal van 2018 wordt de uiteindelijke lijst met nieuwe emoji gepubliceerd.

Volg Bright.nl voor meer tech-nieuws

`