Tech

iPhone crasht sinds vannacht door datumbug in iOS 11

02 december 2017 08:51 Aangepast: 02 december 2017 19:21
Archieffoto Beeld © EPA

Ging jouw wekker vanmorgen niet af? Crasht je iPhone steeds en zie je om de zoveel tijd een zwart scherm met een draaiend wieltje? Je bent niet de enige. iPhonegebruikers over de hele wereld hebben last van een bug in het besturingssysteem.

Het gaat om een probleem met het systeem dat zorgt voor dagelijkse herinneringen van bepaalde apps op je iPhone. Je iPhone crasht niet helemaal, maar het beginscherm met de icoontjes voor de apps wordt om de zoveel tijd opnieuw geladen. Je iPhone is dan even onbruikbaar. Als het scherm weer geladen is, moet je je toegangscode invoeren.

Veel klachten

Het probleem doet zich voor na 0.15 uur op 2 december, afgelopen nacht dus. In Australië, waar het al een tijdje overdag is, worden winkels van Apple overspoeld met vragen van iPhonegebruikers. Ook op social media en op websites als Reddit wordt massaal over de bug geklaagd

Ook de helpdesk van Apple wordt platgebeld. Het bedrijf zegt dat er hard gewerkt wordt aan een oplossing. Apple heeft inmiddels de update iOS 11.2 vrijgegeven, waarmee het probleem verholpen wordt. 

Dit kun je doen tegen de bug:

Update je besturingssysteem naar iOS 11.2. Als je iPhone er nog niet om gevraagd heeft, ga je naar Instellingen -> Algemeen -> Software-update om de nieuwe software te installeren. 

Kun je iOS 11.2 nog niet installeren, dan is de beste oplossing om de meldingen van alle apps met dagelijkse herinneringen (zoals Headspace en Calm bijvoorbeeld) uit te zetten. Als dat niet lukt, zonder dat de iPhone steeds crasht, kun je de datum tijdelijk een week terugzetten. Het is wel verstandig na het uitzetten van de meldingen de datum weer goed te zetten, omdat veel apps niet goed werken met een onjuiste datum. 

Meer op rtlnieuws.nl:
iPhone snel leeg na iOS 11? Probeer dan deze 10 tips

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore