Bright

iPhone X kan slecht tegen Nederlands herfstweer

10 november 2017 11:43 Aangepast: 10 november 2017 15:32
De iPhone X is Apples nieuwste smartphone. Beeld © Getty

Het touchscreen van de iPhone X blijkt niet zo goed tegen typisch Nederlands herfstweer te kunnen. Bij lage temperaturen loopt het scherm vast. Het is dan ongevoelig voor aanrakingen waardoor typen soms niet mogelijk is.

Het scherm van onze iPhone X, die we op dit moment voor een review testen, reageert in de kou slecht op aanrakingen. Het vergrendelen en opnieuw openen van de iPhone X biedt bij sommige mensen een tijdelijke oplossing. 

Ook iPhone X-gebruikers op Reddit maken melding van het probleem. Apple heeft inmiddels toegegeven dat het paradepaardje van 1159 euro niet goed werkt bij lagere temperaturen.

Er komt een update

Een woordvoerder van Apple erkent de problemen tegenover The Loop,  Het bedrijf is op de hoogte van de problemen en werkt aan een software-oplossing.

"We zijn bekend met gevallen waarin het scherm van de iPhone X tijdelijk niet reageert op aanraking door een snelle verandering naar een koude omgeving", aldus Apple. "Na enkele seconden reageert het scherm weer volledig. Dit wordt aangepakt in een aanstaande software-update."

Bekijk ook Brights eerste indruk van de iPhone X

Getest: hoe goed werkt Face ID op de iPhone X?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore