Tech

Je kunt nu twee keer zo lange tweets sturen

07 november 2017 21:56 Aangepast: 07 november 2017 22:04
Beeld © Getty

In plaats van 140 tekens kunnen Twitter-gebruikers voortaan 280 tekens in hun tweets kwijt. Het is de eerste keer in ruim 11 jaar dat Twitter de tekenlimiet aanpast.

Volgens Twitter liepen gebruikers snel tegen de limiet van 140 tekens aan: "Hierdoor worden soms belangrijke woorden geschrapt, of wordt een tweet niet meer verstuurd. Dit leidt regelmatig tot frustratie", aldus Twitter.

Plagende tweets

De afgelopen maanden heeft Twitter het dubbele aantal tekens al bij een beperkte groep Twitter-gebruikers getest. De uitkomsten zijn opvallend: slechts 5 procent van de tweets van deze groep mensen zijn langer dan 140 tekens en slechts 2 procent bevatten meer dan 190 tekens. Daardoor moet de beknoptheid van het sociale netwerk blijven, meent Twitter.

Eén van de zorgen was dat Twitter-gebruikers misbruik maken van de langere tweets, door bijvoorbeeld één teken per regel te schrijven om zo zeer lange tweets te maken. Dat gebeurde ook, maar volgens Twitter was het effect 'tijdelijk en duurde het niet lang'. Twitter verwacht dan ook dat er opnieuw dit soort plagende tweets worden verstuurd, maar dat het 'normale gedrag' snel terugkeert.

Verliefd

​Twitter begrijpt dat mensen 'gehecht' zijn aan het limiet van 140 tekens. "Maar we hebben de nieuwe limiet geprobeerd, zagen wat we er allemaal mee konden doen en werden er gelijk verliefd op", schreef het bedrijf eerder.

De nieuwe limiet van 280 tekens wordt op dit moment naar alle gebruikers uitgerold. Je kunt tweeten met de nieuwe limiet zodra je in de apps, website of Tweetdeck het getal 280 in plaats van 140 ziet. 

`