Tech

Levertijd voor iPhone X nu al opgelopen tot meer dan een maand

27 oktober 2017 09:47 Aangepast: 27 oktober 2017 10:29
De iPhone 8, x en 8s. Beeld © Getty Images

Apple-fans zitten er klaar voor: even na 9 uur begon de pre-order van de iPhone X. De levertijd loopt direct al op.

Als je er als eerste bij bent, sta je vooraan in de rij voor een gloednieuwe iPhone X. De pre-order is vandaag van start gegaan om 09:01 in 55 landen, waaronder Nederland. Door de vermoedelijk grote tekorten zal de iPhone X waarschijnlijk razendsnel uitverkocht raken in de online Apple Store.

Al na een kleine tien minuten liep de levertijd op naar 4 tot 5 weken, in plaats van de 1 week levertijd waar de verkoop mee begon. Ook andere Nederlandse webwinkels bieden het toestel aan. 

1159 euro, minimaal

De iPhone X kost in Nederland 1159 euro (64GB) of 1329 euro (256 GB). Er is keuze uit twee kleuren: zilver en spacegrijs. Vanaf 3 november begint Apple met de levering van zijn nieuwe vlaggenschip.

De iPhone X is de eerste iPhone met de nieuwe Face ID-gezichtsherkenning. Apple ontkende eerder deze week dat het de nauwkeurigheid van Face ID heeft aangepast om zodoende de productie op te kunnen voeren. Analisten verwachten dat er in de eerste week dat de iPhone X beschikbaar zal zijn, al vijf miljoen exemplaren van het toestel verkocht zullen worden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore