Bright

Deze app herkent en verbergt je naaktfoto's automatisch

19 oktober 2017 14:07 Aangepast: 19 oktober 2017 20:33

De nieuwe app Nude scant je fotoverzameling op naaktfoto’s en stopt ze automatisch achter slot en grendel.

Naaktfoto’s zijn inmiddels een onderdeel van moderne communicatie en dan kun je er maar beter veilig mee omgaan. Er zijn al tal van mogelijkheden om het sturen van naaktfoto’s en sexting veilig te houden, de iOS-app Nude is een extra maatregel. De app werkt als een soort kluis, waarin je naaktfoto’s veilig achter een code lokaal op je toestel bewaart.

Nieuwe iOS 11-technologie

Nude kan naaktfoto’s op je iPhone automatisch detecteren. Dat gebeurt lokaal, met een nieuwe iOS-technologie genaamd CoreML. Let wel: daarvoor moet je wel iOS 11​ hebben, anders schakelt de app over naar beeldherkenning van Amazon en komt er een server aan te pas; niet zo veilig als je zou willen.

CoreML is dezelfde technologie waardoor de iPhone lokaal zaken als gezichten en situaties kan herkennen, en wordt door Nude specifiek gebruikt om naar foto’s met eventueel naakt of veel huid te zoeken.

99 cent per maand

De eerste scan kan zeker bij een grote fotoverzameling lang duren. Na het scannen worden foto’s en video’s met eventueel naakt in een lijst weergegeven. Je kan dan met één knop al die foto’s verwijderen van je fotorol. Ze staan dan alleen nog maar in Nude, die je met een code kan afsluiten.

Zo zorg je dat je naaktfoto’s alleen maar lokaal veilig staan opgeslagen. Na een eerste gratis maand kost Nude wel geld: 99 cent per maand of een tientje per jaar.

Download Nude voor iOS (gratis). De Android-app komt binnenkort.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore