Tech

Foto-app Google herkent nu ook je huisdieren

17 oktober 2017 12:09 Aangepast: 17 oktober 2017 13:09
Beeld © iStock

Op zoek naar je favoriete kiekjes van je hond of kat? De foto-app van Google herkent nu naast gezichten van mensen ook dieren, zodat je sneller alle foto's van je huisdier(en) vindt.

In de app Google Foto's kun je al langer bijvoorbeeld 'hond' of 'kat' als zoekterm invoeren, waarna alle foto's van honden of katten verschijnen. Nu herkent de app ook verschillende honden of katten, en kun je dus zoeken op je huisdier. Je kunt hem zelfs een naam geven, zodat je alleen op bijvoorbeeld 'Sjon' of 'Willem' hoeft te zoeken.

Alle foto's van je huisdier

Miniatuurvoorbeeld

In de laatste versie van Google Foto's staan je huisdieren voortaan naast de gezichten van je familie of vrienden. Door erop te drukken vind je alle foto's van je huisdier, ook als jij samen met je huisdier op de foto staat. Ook kun je gemakkelijker deelbare albums en filmpjes van je huisdier maken. Het is zelfs mogelijk om op dieren te zoeken met emoji, bijvoorbeeld met de emoji van de kat of hond.

Google Foto's slaat je foto's in de cloud op en biedt standaard onbeperkte opslagruimte aan als je foto bij een kwaliteit van 16 megapixels of 1080p voor video's. Dat is voor velen meer dan genoeg: ze zijn goed genoeg om af te drukken of online te delen.

Kunstmatige intelligentie

Google maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om objecten op foto's te herkennen. Zo weet de app bijvoorbeeld of er een auto, persoon of biertje op de foto staat. Google analyseert daarvoor honderden miljoenen foto's van het web, en traint op die manier de kunstmatige intelligentie van het bedrijf.

Op dit moment gebruikt Google jouw foto's niet om er geld aan te verdienen, zo zegt het bedrijf tegen RTL Nieuws.

Zo krijg je gezichtsherkenning in Google Foto's

Gezichtsherkenning staat in Europa standaard uitgeschakeld. Doorloop onderstaand stappenplan om de functie in te schakelen.

  • Download een vpn-app, zoals Tunnelbear.
  • Verwijder Google Foto's van je telefoon als de app er al op staat.
  • Open de vpn en kies een Amerikaanse connectie.
  • Download Google Foto's uit de app-winkel en voer je gegevens in.
  • Ga naar instellingen en activeer 'Vergelijkbare gezichten groeperen'. Deze optie verschijnt soms pas na enkele minuten.

Na het activeren blijft de functie ingeschakeld, ook als je niet meer met de vpn-app bent verbonden.

Lees op rtlnieuws.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`