Tech

LG gaat muggen verjagen met een smartphone

28 september 2017 13:50 Aangepast: 29 september 2017 09:01
Volgens LG is muggenspray verleden tijd. Beeld © Getty

Een smartphone die ’s nachts muggen verjaagt. gewoon als die op je nachtkastje ligt op te laden. Fabrikant LG beweert dat het nieuwe model K7i het doet, al is de wetenschap daar nog niet van overtuigd.

Menig zomernacht kan worden verziekt door het vervelende gezoem van een mug. Om over de jeuk van muggenbulten maar te zwijgen. Maar dat moet verleden tijd zijn met de LG K7i, die 'Mosquito Away'-technologie aan boord heeft. Een soort luidspreker waar ultrasoon geluid uitkomt. Onhoorbaar voor mensen, maar vervelend voor muggen.

Het is weer eens wat anders dan de slaapkamer volspuiten met citronellaspray of je lichaam insmeren met deet. LG adverteert er dan ook mee dat de muggenverjager geen chemicaliën bevat en dus niet ongezond is voor mensen. In de doos zit zelfs een speciale houder, waarmee de telefoon rechtop neergezet kan worden. Het geluid wordt zo beter door de kamer verspreid.

Miniatuurvoorbeeld

Ook televisie tegen muggen

Het is niet de eerste keer dat LG de anti-muggentechnologie in een apparaat stopt. Er zijn ook televisies waar het ultrasone geluid uitkomt. Als we de reclame moeten geloven, kun je muggen verjagen met één druk op de afstandsbediening.

Tekst gaat verder onder video:

LG gaat de K7i overigens niet in Nederland verkopen, laat een woordvoerder weten. De anti-muggentelefoon ligt voorlopig alleen in de winkels in India, voor omgerekend 104 euro. In grote delen van India komt malaria voor, waardoor goede bescherming tegen de muggen noodzakelijk is.

Wetenschapper: dit werkt niet

Al is het maar de vraag of dat lukt met deze smartphone. LG zelf beweert dat bij een test in het laboratorium 73 procent van de muggen zou zijn verjaagd. De wetenschap denkt daar heel anders over.

"Muggen bestrijden met een hoge pieptoon werkt niet. Dat is wetenschappelijk zo bewezen. Maar je hebt inmiddels een heel oerwoud aan producten die op deze manier claimt muggen te bestrijden", vertelde muggendeskundige Sander Koenraadt van de Universiteit Wageningen ons eerder.

De K7i is verder een budgetsmartphone die Android Marshmallow draait, een vijf inch display en twee gigabyte werkgeheugen heeft.

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`