Bright

Waarom Trump wel dreigementen mag tweeten

26 september 2017 10:37 Aangepast: 26 september 2017 10:41

Het is niet toegestaan om op Twitter dreigementen te uiten. Maar waarom mag de Amerikaanse president Donald Trump dan wel Noord-Korea bedreigen? Omdat zijn tweets nieuwswaardig zijn.

"Ik hoorde net de minister van buitenlandse zaken van Noord-Korea spreken bij de Verenigde Naties. Als hij de gedachten van de Kleine Raketman vertegenwoordigt, zullen ze het niet lang overleven", tweette Trump zondag.

Dit dreigement zou in strijd zijn met de voorwaarden die Twitter aan zijn gebruikers stelt. Verscheidene twitteraars maakten er melding van bij het bedrijf, maar tevergeefs. Het account van Trump werd niet verwijderd.

Beleid

Twitter laat weten waarom: "We nemen een aantal factoren mee als we besluiten of een tweet in strijd is met onze regels." Eén van die factoren is nieuwswaardigheid. En dan geldt natuurlijk dat zo ongeveer elke tweet van de Amerikaanse president nieuwswaardig is.

Twitter erkent wel dat nieuwswaardigheid tot nu toe niet vermeld stond in de openbare gedragscode van het platform. "Intern is dit al wel lange tijd ons beleid en we zullen onze openbare regels binnenkort aanpassen om dat ook extern duidelijkheid over te verschaffen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore