Tech

Galaxy Note 7 toch niet veilig: Samsung staakt levering

10 oktober 2016 11:45 Aangepast: 30 juli 2017 04:00
Een ontplofte Galaxy Note 7

Samsung stelt de Nederlandse lancering van de Galaxy Note 7 opnieuw uit. De smartphone, die vandaag aan klanten zou worden geleverd, is toch niet veilig genoeg: ook het nieuwe aangepaste model kan in de fik vliegen.

Het is nog niet duidelijk wanneer de Galaxy Note 7 wel in Nederland wordt verkocht. De levering van het toestel wordt 'tot nader bericht' uitgesteld. "We willen 100 procent veiligheid kunnen garanderen", aldus een woordvoerder.

In verschillende landen waar de telefoon wel werd verkocht, houdt Samsung grootschalige terugroepacties. Maar ook vervangende toestellen kunnen spontaan in brand vliegen, waardoor Samsung Nederland heeft besloten om de grote smartphone nog niet in Nederland te verkopen. 

Het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap meldt zelfs dat Samsung de productie heeft stilgelegd. Samsung spreekt zelf in een verklaring van een 'aangepaste' productie. Om wat voor aanpassing het zou gaan, maakt het bedrijf niet bekend.

Hoofpijndossier

De Galaxy Note 7 is vanaf zijn lancering een hoofdpijndossier voor Samsung. Als snel kwamen er berichten naar buiten dat de telefoon vlam kon vatten.

Daarop riep Samsung de toestellen terug, en consumenten kregen een vervangend toestel. Maar ook die blijken onveilig te zijn. Gisteren bleek dat er ook al drie meldingen zijn gemaakt van vervangende toestellen die in brand vlogen.

Niet in het OV

De Galaxy Note 7 wordt ook door veel vervoerders als te gevaarlijk gezien om mee te reizen. Vorige maand riep de Amerikaanse luchtvaartautoriteit al op om het toestel niet aan te zetten aan boord van vliegtuigen en zelfs in de New Yorkse metro wordt het apparaat geweerd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore