Tech

Grand Theft Auto-maker toont nieuwe game: aandeel schiet omhoog

18 oktober 2016 10:44 Aangepast: 30 juli 2017 02:00
Beeld © AFP

Een plaatje twitteren en 190 miljoen dollar verdienen. Het lukt Grand Theft Auto-maker Rockstar, dat een foto plaatste die suggereert dat er een vervolg komt op het populaire cowboyspel Red Dead Redemption. Na een paar uur is er duidelijkheid: Red Dead Redemption 2 komt in de herfst van volgend jaar.

Mocht je Red Dead Redemption niet kennen: het is een soort Grand Theft Auto, maar dan in het Wilde Westen. Terwijl Grand Theft Auto zo bekend is geworden door zijn humor en spetterende actie, staat Red Dead Redemption bekend als één van de beste verhaalvertellende en meeslepende games ooit. 

Zeven cowboys

Red Dead Redemption (2010, PlayStation 3 en Xbox 360) is na Red Dead Revolver (2004, PlayStation 2 en Xbox) het tweede deel in deze reeks, dat wordt opgevolgd met een derde deel. Daar hinten twee tweets van het account van Rockstar naar: de eerste tweet toont het Rockstar-logo in de rode kleur van Red Dead Redemption, de tweede tweet toont zeven cowboys op een heuvelrug met een ondergaande zon (foto onder).

Na een paar uur werd de komst van Red Dead Redemption 2 officieel bevestigd. Donderdag wordt de eerste trailer van de game uitgebracht.

Thumbnail

Rockstar heeft ook een nieuw domein vastgelegd: Red Dead Online. Dat betekent niet per se dat er een speciale onlineversie van Red Dead Redemption komt. Toen het domein Grand Theft Online werd geregistreerd, was dit een onderdeel voor Grand Theft Auto 5. De populaire game heeft naast een singleplayermodus die je zelf speelt ook een onlinevariant waarmee je met vrienden speelt.

190 miljoen dollar

Door de tweets schiet het aandeel van Take-Two, het moederbedrijf van Rockstar, op moment van schrijven met 5,06 procent omhoog. Daarmee is het bedrijf nu 190 miljoen meer waard. En ondanks dat Red Dead Redemption lang niet zo bekend en populair is als Grand Theft Auto, laat de stijging zien hoe belangrijk een nieuwe game van Rockstar is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore