Techweek

Night Fall wint publieksprijs op Bright VR Awards

04 november 2016 21:30 Aangepast: 03 februari 2017 17:07

Als eerste balletgezelschap ter wereld produceerde het Nationale Ballet met &samhoud een voorstelling in Virtual Reality (VR). Daarmee pakten zij direct de publieksprijs op de Bright VR Awards, die in Utrecht zijn uitgedeeld voor de beste Nederlandse VR-projecten.

Niet eerder kon je met een VR-bril op je neus jezelf op het podium tussen de balletdanseressen wanen. Maar bij Night Fall dansen de artiesten niet alleen voor je, maar overal om je heen. Een bijzondere combinatie van klassieke dans en moderne technologie. 

Daarmee won de film vrijdagavond op de eerste Bright VR Awards de publieksprijs. In de Werkspoorkathedraal in Utrecht werden in nog acht jurycategorieën winnaars bekend gemaakt, waaronder games, health, educution en business. Grote winnaar Night Fall ontving ruim 30 procent van de stemmen van het Nederlandse publiekversloeg onder meer de Albert Heijn dino’s en Project Orpheus.    

Speciale choreografie 

De film is geproduceerd in samenwerking met &samhoud media en Samsung. Night Fall werd bij de opening van het culturele seizoen in augustus voor het eerst getoond op de UITmarkt in Amsterdam. De choreografie werd door voormalig Nationaal Ballet-danser Peter Leung speciaal gemaakt voor de VR-film en is geïnspireerd door ‘de witte aktes’ die beroemd zijn uit Het Zwanenmeer en La Bayadère.

Hieronder is de film te zien in een 360 graden-video. Voor de mooiste beleving wordt echter een VR-bril of Cardboard aangeraden.   

Ook geven de makers een kijkje achter de schermen om te zien hoe de film is gedraaid. Daarvoor moest de hele voorstelling zeven keer gespeeld worden.

Meer op rtlz.nl:

Dit zijn de winnaars van de eerste Bright VR Awards

Deze week is het Techweek op RTL Z. Met veel extra verhalen over de laatste technologische trends. Lees ze hier allemaal terug.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`