Tech

GoPro haalt neerstortende Karma-drones terug

09 november 2016 11:22 Aangepast: 29 juli 2017 20:00
Beeld © GoPro

De Karma-drone van GoPro kan middenin de vlucht uitvallen en neerstorten. Daarom roept het bedrijf ze allemaal terug.

Camerafabrikant GoPro maakt een valse start met zijn eerste drone, de Karma. Het apparaat van 799 dollar kampt met een probleem waardoor het tijdens het vliegen kan uitvallen. Volgens GoPro gebeurt dit slechts in 'een klein aantal van de gevallen'. Er zijn nog geen berichten van gewonden of schade door het defect.

Terugsturen

Karma-drones kunnen worden teruggestuurd naar GoPro of naar de winkel en klanten krijgen hun geld terug. Het bedrijf biedt op dit moment nog geen verbeterd model in ruil voor een ingeleverde drone. Eerst moet de oorzaak van het probleem worden gevonden.

De GoPro Karma is iets langer dan twee weken op de markt en er werden 2500 exemplaren van verkocht. Topmannen van GoPro spraken vorige week al over productieproblemen rond de Karma tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers, maar toen waren er nog geen plannen om de drones terug te halen.

GoPro in zwaar weer

Dit is een flinke tegenslag voor GoPro, dat zijn omzet het afgelopen kwartaal met 40 procent zag dalen. Het bedrijf heeft op de markt van actiecamera's ook steeds meer goedkopere concurrenten, met name uit China. Het terugroepen van de Karma-drone zorgde woensdagochtend nabeurs direct voor een flinke daling van de koers van GoPro.

Meer op rtlz.nl:
GoPro: we gaan weer winst maken. Beleggers: succes!

Kijk techprogramma Bright TV elke maandagavond op RTL Z.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore