Tech

De 500 grootste talenten van Nederland staan nu in één lijst

05 juni 2017 05:55 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18

Van app-ontwikkelaar tot persoonlijke ontwikkelingcoach: deze talenten zijn allemaal onder de 25 jaar en staan in de T500. Want: "Jong digitaal talent krijgt onvoldoende een podium."

Vandaag is de T500 gepresenteerd. Een lijst met de beste 500 Nederlandse talenten onder de 25 jaar, samengesteld door techplatform TNW (The Next Web). Geen ranglijst, maar 'een community met het allerbeste talent uit Nederland', aldus de organisatie.

De lijst schiet alle kanten op, al hebben alle talenten iets met technologie van doen. Zo staat Yasmin Wilnis (21) op de lijst, die als persoonlijke ontwikkelingscoach een online school aan het opzetten is, maar ook app-bouwer Matthijs Otterloo (16), die speciaal door Apple is uitgenodigd om naar Silicon Valley te komen.

RTL Z sprak met vijf ondernemende talenten uit de lijst en vroeg hen naar hun dromen en hoe zij tegen de wereld aankijken. De komende weken de antwoorden, om te beginnen met de vraag: wat moet er écht veranderen? Bekijk hier de video of via YouTube.

 

Organisator Harmen Schrik van TNW vond deze lijst hard nodig. "Wij vinden dat jong digitaal talent nog onvoldoende podium krijgt om zichzelf te laten zien aan de buitenwereld en dat willen we veranderen."

Talent te kort

Daar komt bij dat bedrijven het lastiger dan ooit vinden om het juiste talent te vinden, aldus Schrik. "We geven het signaal af aan een nieuwe generatie jongeren dat de toekomst in de technologie en digitale sector ligt."

In deze sector is het aantal talenten nu nog te laag en dat wordt gecompenseerd met buitenlands talent, aldus Schrik. Deze lijst moet bijdrage aan dat Nederland zich beter voorbereidt op de arbeidsmarkt van de toekomst.

3000 aanmeldingen

500 klinkt enorm veel, maar er kwamen meer dan 3000 aanmeldingen binnen. "De vraag die de jury zich steeds heeft gesteld is: zou ik deze persoon direct in mijn team willen hebben?"

Dit is de eerste editie van de lijst, maar Schrik kijkt nu alweer naar de lijst van 2018. "We denken volgend jaar een nog véél grotere klus te hebben aan het selecteren van Nederlands toptalent."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore