Tech

Tesla vergroot bereik auto's voor orkaanvluchters

11 september 2017 10:29 Aangepast: 11 september 2017 15:39
Beeld © Getty

Tesla heeft met een softwareupdate het bereik van auto's in Florida opgekrikt met zo'n 65 kilometer. Door deze update kunnen Tesla-rijders de orkaan Irma ontvluchten.

Dat zegt één van de Tesla-rijders die de update heeft ontvangen tegen de website Electrek. De update is automatisch uitgerold en geïnstalleerd, waarna klanten de extra 65 kilometer tijdelijk kunnen gebruiken om weg te komen van het gebied waar mogelijk de orkaan over gaan razen.

Duizenden dollars

Tesla verkocht voorheen auto's (Model S 60/60D en Model X 60D) die maar 80 procent van de volledige accucapaciteit benutten. Voor een prijs van tussen de 4500 en 9000 dollar konden Tesla-kopers de volledige capaciteit ontgrendelen. Deze upgrade hebben ze nu tijdelijk gekregen. De auto's met begrensde accu's worden inmiddels niet meer verkocht.

Een klant van Tesla nam contact op met het bedrijf en zei dat hij ongeveer 50 kilometer extra nodig had om weg te komen uit de gevaarlijke plek waar hij toen was. Als reactie op zijn verzoek verspreidde Tesla de update naar alle auto's in Florida, de plek waar de orkaan Irma over trekt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`