Tech

Gadgets voor onder de kerstboom: smartwatches

19 december 2016 16:38 Aangepast: 29 juli 2017 11:00

In december zetten we de beste gadgets voor onder de kerstboom op een rijtje. Deze keer: smartwatches.

De lijst is genummerd van één tot en met vijf, waarvan de bovenste als beste is getest.​

1. Pebble Time (145 euro)

De Pebble-smartwatch is met afstand de beste smartwatch die je op dit moment kunt kopen. Eén probleem: Pebble is overgenomen door Fitbit en maakt geen nieuwe smartwatches meer. Het is dus een risico om de Pebble Time te kopen, maar op dit moment is er geen betere keuze.

De Pebble Time heeft een fraai e-ink-kleurenscherm, uitstekende accuduur en software die je op allerlei punten kunt aanpassen. Met drie knoppen aan de zijkant navigeer je door de software en er is een ander knopje om het scherm of het apparaat in zijn geheel uit te schakelen.

Onze voorkeur gaat uit naar de ronde variant, de Time Round (foto boven, lees ook onze uitgebreide Pebble Time Round review), maar we begrijpen het als je liever geen product koopt van een bedrijf dat bijna niet meer bestaat.

2. Apple Watch (Series 2, 399 euro)

Als je de tweede generatie Apple Watch moet samenvatten in één woord, dan is dat fitness. De Apple Watch is waterdicht gemaakt, zodat je er mee kunt watersporten. De smartwatch is ook voorzien van eigen gps-chip, zodat je je iPhone thuis kunt laten wanneer je gaat hardlopen. "Daarmee zijn twee van de grootste tekortkomingen van de eerste generatie Apple Watch uit 2015 verholpen", schreef Bright-hoofdredacteur Erwin van der Zande eerder.

Daarnaast is de software verbeterd. Apps voelen niet meer zo traag aan en geven je snel een actie, zoals je saldo checken, nummer skippen of je aantal stappen zien. En niet geheel onbelangrijk: je kunt met je Apple Watch voortaan automatisch je iMac of Macbook ontgrendelen. 

Thumbnail

2. Samsung Gear S3 (399 euro)

Terwijl de meeste smartwatches worden bestuurd via het touchscreen of een klein knopje aan de zijkant, gebruikt de Gear S3 een ring rondom het scherm. En dat werkt enorm fijn. Door naar links te draaien zie je je laatste notificaties, bij een draai naar rechts vind je verschillende handige widgets. Denk aan een widget om Spotify te bedienen, je hartslag te meten of je dagelijkse activiteit te zien. 

De Gear S3 is voor het eerst voorzien van een eigen gps- en een dataverbinding, waarmee je het accessoire ook zonder telefoon kunt gebruiken. Zo weet de Gear S3 waar je bent en zou het via bluetooth Spotify naar je koptelefoon kunnen streamen. Dan hoef je tijdens het sporten geen smartphone mee te nemen.

In tegenstelling tot wat je zou verwachten, is de smartwatch van Samsung ook compatibel met de iPhone. Een prima koop, zelfs als je nog van Android naar iOS wilt overstappen of vice versa.

Thumbnail

​4. Garmin Vivoactive HR (269 euro)

De lelijkste smartwatch uit de lijst is de Vivoactive HR van Garmin, het bedrijf dat voornamelijk bekend is van gps-systemen voor in auto's, boten en vliegtuigen. De laatste jaren is het bedrijf ook bezig met wearables die specifiek zijn ontwikkeld voor sporters. De Vivoactive HR​ heeft een gps-chip en eigen dataverbinding waardoor je hem zonder een smartphone kunt gebruiken. 

Een unieke functie van de Vivoactive HR is dat hij heel nauwkeurig je activiteiten bijhoudt. Hardlopen, fietsen, zwemmen of zelfs golfen: het wordt door de smartwatch herkend en door je hartslag in de gaten te houden weet de het apparaat ook hoeveel calorieën je hebt verbruikt. Daarmee is de lelijkste smartwatch uit dit lijstje tegelijkertijd ook de beste keuze voor fanatieke sporters.

Thumbnail

5. Huawei Watch (399 euro)

De eerste Android-smartwatches waren meestal vierkant, maar langzaamaan ogen slimme horloges als échte horloges: met een metalen behuizing en een rond uurwerk. De Huawei Watch valt in die categorie en is direct ook één van de mooiste slimme klokjes voor om de pols. Ondanks zijn forse formaat ziet de Huawei Watch er van een afstandje écht uit als een normaal horloge.

De functionaliteiten van de Huawei Watch vallen een beetje tegen. Hij heeft geen eigen gps of dataverbinding, waarmee het accessoire altijd met een smartphone moet zijn verbonden. De Huawei Watch zal dan ook vooral interessant zijn voor degenen die de smartwatch kopen voor het design in plaats van enkel de funtionaliteit. Lees ook onze volledige Huawei Watch review.

Thumbnail

Check ook onze andere gadgetlijsten:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore