Tech

Samsung stopt volledig met brandgevaarlijke Galaxy Note 7

11 oktober 2016 11:26 Aangepast: 30 juli 2017 03:30
De betreffende Galaxy Note 7 die in het vliegtuig in de fik vloog

De Galaxy Note 7 wordt niet meer door Samsung gemaakt of verkocht. Het is een blamage voor het Zuid-Koreaanse bedrijf, dat één van de twee belangrijkste toestellen van het jaar terugtrekt na incidenten met in de brand vliegende toestellen.

De volledige stop van de productie en verkoop van de Galaxy Note 7 wordt door Samsung Nederland bevestigd. Gisteren werd de verkoop in Nederland nog 'tot nader bericht' uitgesteld. "We willen 100 procent veiligheid kunnen garanderen", zegt een woordvoerder.

Nederlandse klanten die een Samsung Galaxy Note 7 hadden voorbesteld krijgen als compensatie een geheugenkaart van 128GB à 40 euro. Het is onbekend hoeveel pre-orders er in Nederland zijn gedaan.

In verschillende landen waar de telefoon wel werd verkocht, houdt Samsung inmiddels grootschalige terugroepacties. Het gaat om 2,5 miljoen Galaxy Note 7-apparaten die worden teruggeroepen. 

Hoofpijndossier

De Galaxy Note 7 is vanaf zijn lancering een hoofdpijndossier voor Samsung. Als snel kwamen er berichten naar buiten dat de telefoon vlam kon vatten.

Daarop riep Samsung de toestellen terug, en consumenten kregen een vervangend toestel. Maar ook die blijken onveilig te zijn. Gisteren bleek dat er ook al drie meldingen zijn gemaakt van vervangende toestellen die in brand vlogen. Vervolgens werd de verkoop al stilgelegd en kwam Samsung met het advies om de telefoon helemaal niet meer te gebruiken.

Lees meer op rtlz.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore