Bright

Zuckerberg tapet webcam af (want hij is gesteld op z'n privacy)

22 juni 2016 09:51 Aangepast: 31 juli 2017 03:30

De man die grote hoeveelheden data van miljarden mensen verzamelt, tapet de webcam en microfoon van zijn MacBook af. Hij vindt zijn privacy namelijk belangrijk.

Instagram heeft 500 miljoen maandelijkse gebruikers en dat is bij moederbedrijf Facebook reden voor een feestje. Ter gelegenheid daarvan poseert Zuckerberg met een ludieke Insta-plaat om gebruikers te bedanken.

Maar de achtergrond van de foto bleek een stuk boeiender voor internet. Twitteraar Chris Olson plaatste een tweet met de foto, waarin hij drie dingen opmerkte aan de laptop van Zuck. "De camera is bedekt met tape, de microfooningang is bedekt met tape, de e-mailclient is Thunderbird." Het is vrij zeker dat de werkplek echt van de Facebook-CEO is, zoals gezien in eerdere livestreams.

"Mark Zuckerberg is paranoid as fuck", kopte Gizmodo direct. Onzin natuurlijk, want waarom zou je als baas van een groot techbedrijf niet wat extra waarde hechten aan je eigen privacy? Met een simpele oplossing in de vorm van stukjes plakband maak je het hackers onmogelijk om mee te kijken en (voor een gedeelte) mee te luisteren, zelfs als ze toegang tot camera en microfoon krijgen.

Het is dan wel vreemd dat Zuckerberg zijn beveiliging verder niet goed op orde heeft. Begin juni werden verschillende socialmedia-accounts van de Facebook-baas gekraakt. Hackers kregen toegang tot zijn Twitter-, LinkedIn- en Pinterest-account. Wat bleek: Zuckerberg gebruikt dezelfde simpele wachtwoorden (dadada) bij verschillende diensten, zonder de extra beveiligingslaag tweestapsverificatie.

Bron: Bright.nl. Volg Bright op Facebook.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`