Tech

Lonely Planet lanceert 'Instagram' voor reisfoto's

08 augustus 2017 18:31 Aangepast: 13 november 2017 07:07
Beeld © Lonely Planet

Met een nieuwe app wil Lonely Planet meer reizigers aan zich binden. Op 'Trips' kan iedereen foto's en ervaringen delen van Schotse kastelen, Griekse stranden en tochten door de Mexicaanse jungle.

De app is sinds vandaag verkrijgbaar. In eerste instantie alleen voor iOS, later dit jaar ook voor Android. Op de app kun je een eigen reisverhaal maken met foto's, teksten, kaarten, tips en dit delen met wie je wilt. Medewerkers van Lonely Planet zullen regelmatig lijstjes met aanbevelingen en topbestemmingen maken.

Die extra's moet het ook wel bieden, wil het mensen wegtrekken van Instagram, dat nu veel gebruikt wordt voor de mooiste reis- en vakantiefoto's. 

​In een persbericht zegt topman Daniel Houghton: "Al jaren voorzien wij reizigers van de beste informatie. We snappen wat moderne reizigers willen en dat is een digitaal platform met toegang tot eindeloos veel informatie. Trips is een volgende stap in ons groeiende netwerk." 

Reisbijbel

Hij haalt een recent Amerikaans rapport aan waarin staat dat 63 procent van de consumenten eerst op sociale media kijken voordat zij een reis boeken. Het van oorsprong Australische bedrijf kwam daarom al eerder met de app Guide. 

Lone Planet heeft sinds de oprichting in 1973 meer dan 145 miljoen reisgidsen gedrukt. Maar door Google, TripAdvisor en tal van andere reisapps zijn de gidsen, ooit de reisbijbel onder de backpackers, minder in trek. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van