Slimste Tuin van Nederland

Ook Gardena haakt in op Bluetooth-trend voor smarthomes

08 oktober 2020 15:28 Aangepast: 16 november 2020 11:42

Het tuingereedschapmerk Gardena kondigt een goedkopere tuincomputer en een robotmaaier voor een breder publiek aan.

Vanochtend heeft Gardena zijn voorjaarscollectie gepresenteerd. Naast de tuinhandschoenen die geschikt zijn voor smartphones met touchscreens viel vooral de nieuwe Bluetooth-lijn op. De productlijn bestaat uit een tuincomputer, irrigatiekleppen en een robotmaaier, de Sileno Minimo. Ze zijn met een smartphone via Bluetooth in te stellen en te bedienen en zijn scherp geprijsd. De Bluetooth-lijn is verkrijgbaar vanaf maart 2021.

Het grootste merk voor tuingereedschap in Europa biedt sinds vier jaar een oplossing voor een slimme tuin, het zogeheten Gardena Smart System. Dat werkt via WiFi met een eigen bridge en is compatibel met Apple HomeKit, Amazon Alexa en IFTTT. Daar hangt dan ook een prijskaartje aan.

Zo kost de Sileno City, Gardena’s goedkoopste robotmaaier die in het smartsystem past, duizend euro. De nieuwe Sileno Minimo met een vergelijkbare capaciteit, die alleen met Bluetooth werkt, kost daarentegen 629 euro. De Water Control tuincomputer voor het smartsystem: 160 euro. De Bluetooth-versie: 70 euro. Het grootste offer? Bij de Bluetooth-lijn heb je in tegenstelling tot de Smart-lijn geen bediening op afstand wanneer je niet thuis bent. Gardena brengt komend voorjaar een aparte app uit voor de Bluetooth-producten.

Concurrenten

Met zijn smarthome-assortiment, of beter gezegd smart garden, voegt Gardena zich bij andere smarthome-merken die hun aanbod uitbreiden met Bluetooth-oplossingen die beperkter zijn in gebruik maar goedkoper in prijs. Zo zijn alle slimme speakers van Amazon voorzien van Bluetooth en introduceerde Signify deze zomer de eerste lampen met Bluetooth voor de slimme verlichting van Philips Hue. Signify nam ook Wiz over, dat groot is geworden met slimme verlichting via Bluetooth. Bluetooth brengt zo letterlijk en figuurlijk smarthome dichter bij huis voor meer mensen.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van