Ga naar de inhoud
Bright Review

Getest: draadloze Xbox-headset Astro A20

Onlangs testte Bright-reviewer Rutger Middendorp een serie headsets voor de Xbox. De Astro A20 is een nieuwkomer. Een aanrader of niet?

In onze test hadden we headsets in diverse budgetklassen. De goedkoopste aanrader vonden wij de Logitech G432 van €65. De meeste betaalbare, goede draadloze headset was de HyperX Cloud XFlight van rond de 150 euro. De luxe Astro A50 was onze favoriet, maar kost ook 280 euro. 

De nieuwe Astro A20 zit op het prijsniveau van de HyperX Cloud XFlight. Voor 150 euro heb je hem in huis. Qua features komt hij aardig overeen. Draadloos, aan te sluiten via een USB-dongle, er is geen oplaadstation.

Met knoppen op de oorschelp kun je het volume regelen én de mix tussen chat en game instellen. Het zou Microsoft sieren als ze daar visuele feedback van konden geven op het scherm. Maar dat is helaas niet zo.

Toffe feature van de HyperX is dat je hem kunt muten met een knopje, waarna de led voor je microfoon rood gaat branden. De Astro heeft net als zijn duurdere broer een microfoon die je omhoog kunt bewegen om te muten. Handiger, maar minder stoer. Ook is die mic minder precies voor je mond te plaatsen. Voor de geluidskwaliteit maakt dat overigens niet veel uit. 

Belangrijkste verschillen met de HyperX zijn dat de Astro met USB-C laadt in plaats van met micro-USB. De HyperX heeft kunstleren oorschelpen die wat warm kunnen worden. De Astro heeft zachte kussentjes. Dat zit lekkerder. Ondanks dat die oorschelpen niet meedraaien op een scharnier. 

Voor mijn 150 euro kocht ik de Astro, maar groot is het verschil niet. 

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.