Ga naar de inhoud
Van onze partner Ford

De kunst van het wagenparkbeheer

Beeld © Ford

Dankzij toenemende regeldruk, een breder aanbod van typen bedrijfsauto’s en toenemende concurrentie is wagenparkbeheer er de afgelopen jaren niet eenvoudiger op geworden. Maar gelukkig hoeft de wagenparkbeheerder vandaag de dag niet alles zelf te doen. Met slimme software en handige diensten kan het werk een stuk eenvoudiger en overzichtelijker worden.

Wagenparkbeheer is een kunst. Een jongleer act. Het bedrijfsproces mag niet onderbroken worden doordat een auto niet beschikbaar is, op de verkeerde plaats staat of simpelweg ontbreekt. Traditioneel is die jongleer act voor de wagenparkbeheerder niet alleen een kwestie van plannen, maar ook het onderhouden van relaties met de autodealer, de ombouwer, de garage, de leasemaatschappij en misschien zelfs de laadpaalinstallateur en -leverancier. Ford erkent hoe lastig dat kan zijn en organiseert met Ford Pro een one-stop-shop. Eén plek waar alles van de financiering, de software, de laadinfrastructuur en -diensten, het onderhoud en natuurlijk de auto’s zelf geregeld kan worden.

Lease of koop?

In een snel veranderende markt is het belangrijk om flexibel te kunnen zijn en we hebben de afgelopen jaren gezien dat bijna alle markten snel veranderend kunnen zijn. Ford Pro geeft de ruimte om te kopen of te leasen en zelfs om in piekperiodes meer auto’s in gebruik te hebben dan op momenten dat het rustig is. Nooit een auto te weinig, nooit een auto te veel.

Software

Met Ford Pro telematica software zijn alle auto’s van het bedrijf in één overzichtelijk softwarepakket te volgen. Zo kan je als wagenparkbeheerder op een kaart zien waar de auto’s zich bevinden. Handig als een klant wil weten wanneer de wagen arriveert. In real time zijn alle auto’s te volgen, waardoor meedenken met de chauffeurs een stuk gemakkelijker wordt.
Op afstand is ook te zien hoeveel er nog in de tank of accu zit, zodat een tank- of laadpauze ingepland kan worden.
Heeft de auto onderhoud nodig, dan geeft hij dat zelf aan en eventueel kan de garage op afstand al meekijken wat er moet gebeuren en de juiste onderdelen vooraf bestellen. Die liggen dan al klaar voordat de auto de garage binnen rijdt.

Kortom: Ford Pro kan wagenparkbeheer een stuk eenvoudiger maken. Benieuwd wat Ford Pro voor jou kan betekenen? Ga naar de website voor meer informatie.

Overstap
Lees ook:
Overstap naar elektrische bedrijfswagens: wat komt erbij kijken?