Ga naar de inhoud
Gamen in de auto

Elon Musk wil gamedienst Steam aanbieden in Tesla's

Op het scherm van een Tesla kunnen onder meer games worden gespeeld. Beeld © ANP

Tesla-ceo Elon Musk zegt dat de auto's van het bedrijf het gameplatform Steam zullen gaan ondersteunen. Tesla heeft al langer kleine games op zijn infotainmentsysteem, maar wil met Steam ook grote games gaan aanbieden.

Musk deed de aankondiging via Twitter. De Tesla-ceo wil er op lange termijn voor zorgen dat de hele Steam-bibliotheek beschikbaar zal zijn in de auto’s van het bedrijf. Het is nu al mogelijk om oudere games te spelen op de boordcomputer van Tesla. Het gaat daarbij om klassiekers zoals Sonic the Hedgehog en Asteroids.

Grote titels als Cyberpunk 2077 en The Witcher 3 zouden volgens Musk ook in de nieuwste Tesla Model X en Model S speelbaar moeten zijn. Deze modellen zijn uitgerust met een AMD Ryzen-apu en een RDNA 2-gpu.  

Musk bevestigde in een cryptisch antwoord op zijn tweet ook dat het spel Cyberpunk 2077 in de aankomende Tesla Cybertruck beschikbaar zal komen. De zakenman noemde dat 'een geweldig spel'.

Gamefunctie uit tijdens rijden

Tesla’s gamefunctie kreeg vorig jaar flink wat kritiek nadat bleek dat in zo’n 580.000 auto’s games konden worden gespeeld tijdens het rijden. Die functie, Passenger Play, was bedoeld voor passagiers maar vormde volgens de Amerikaanse toezichthouder National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) een risico voor bestuurders. 

Het bedrijf beantwoordde de kritiek door een software-update door te voeren die Passenger Play uitzet wanneer de auto in beweging is. 

Tesla
Lees ook:
Tesla moet functie aanpassen voor geitengemekker en scheetgeluiden

Tesla wil uitbreiden

Het bedrijf van Elon Musk zet de laatste jaren steeds meer in op game-functionaliteiten. De automaker is al een tijdje bezig met het ontwikkelen van een eigen videogame-platform, de Tesla Arcade

Volgens Musk is het belangrijk dat de auto's genoeg entertainment-opties bevatten. Hij gelooft sterk dat Tesla binnen de kortste keren volledig zelfrijdende technologie zal kunnen aanbieden, waardoor eigenaren tijd genoeg zullen hebben om spelletjes te spelen.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook