Elektrische auto's

Weer terugroepactie Polestar door technische problemen

02 november 2020 19:06

Volvo-dochter Polestar heeft wereldwijd duizenden exemplaren van zijn elektrische auto Polestar 2 teruggeroepen vanwege meerdere technische problemen.

Het eerste probleem met de Polestar 2 gaat over de omvormers, die energie uit het accupakket omzetten naar stroom voor de elektromotoren. Die 'inverters' moeten worden vervangen. Het gaat om 4500 exemplaren van de Polestar 2 in Europa en China. In Noord-Amerika is Polestar nog niet begonnen met leveren van de elektrische auto's.

Het tweede probleem betreft de High Voltage Coolant Heater (HVCH), die het interieur en het accupakket verwarmt. Bij ruim drieduizend Polestar 2's moet de HVCH worden nagekeken. Het gaat alleen om de voertuigen die als eerste zijn geproduceerd, latere modellen hebben het euvel niet. In Nederland zijn volgens Autoweek 900 Polestar 2's bij de twee terugroepacties betrokken.

Software-update

Eerder in oktober was er ook een vrijwillige terugroepactie vanwege een softwareprobleem bij de Polestar 2. Dat probleem kan ertoe leiden dat de elektrische vijfdeurs auto tijdens het rijden plotseling vermogen verliest. Er is volgens Polestar tot nu toe niemand gewond geraakt door de storingen. De module vereist een handmatige software-update. Ongeveer 2200 auto's hebben dit softwareprobleem, waarvan 280 stuks in Nederland.  

Polestar gaat auto's tijdens de terugroepactie en de servicebeurt voorzien van een upgrade zodat de auto's toekomstige updates over-the-air kunnen ontvangen. Daardoor zijn de auto's sneller op afstand te updaten.

Polestar is eigendom van de Volvo Car Group en diens Chinese moederbedrijf Geely. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Spectaculaire crashtest Polestar 2: hoe veilig is de accu?

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van