Elektrische fietsen

E-bikemerk Doppio haalt geld op om winkels te openen

11 juni 2021 09:06 Aangepast: 11 juni 2021 12:07

Het Nederlandse e-bikemerk Doppio heeft geld opgehaald bij de investeringsmaatschappij Airbridge Equity Partners. Met het geld wil het e-fietsmerk naast zijn onlinekanalen ook winkels openen in meerdere Nederlandse steden, zoals Utrecht, Rotterdam en Maastricht.

Met de deal heeft de investeringsmaatschappij nu een "substantieel" minderheidsbelang in de elektrische fietsenmaker Doppio. Financiële details en de concrete omvang van het belang maakt het bedrijf niet bekend.  

Volgens de investeringsmaatschappij is de markt voor e-bikes "enorm in ontwikkeling". Airbridge verwijst naar een onderzoek van Multiscope, dat begin dit jaar becijferde dat er dit jaar 1,2 miljoen e-bikes verkocht gaan worden in Nederland. Daarbij zal het merendeel een elektrische stadsfiets zijn. 

Crowdfunding

Doppio wil ook nog geld ophalen bij consumenten via een crowdfundactie. Mensen kunnen vanaf 500 euro meedoen en verstrekken dan een lening voor vijf jaar, tegen een rente van 5 procent per jaar. Het ingelegde bedrag wordt over een periode van vijf jaar afgelost.

Het rendement wordt daarbij wel elk jaar minder, maar Doppio-oprichter Peter Eiselin zegt het "netjes en gezond" te vinden tussentijds al af te lossen. De particuliere investeerders krijgen in ruil voor hun lening ook nog bijvoorbeeld een speciale naamsvermelding bij het bedrijf of een fiets cadeau. In de toekomst wordt een nieuwe crowdfunding wellicht anders ingericht, aldus Eiselin.

Twee personen

Doppio maakt e-bikes die het midden houden tussen een scooter en een fiets en waar twee personen op kunnen zitten. Het bedrijf is in 2019 gestart door Eiselin.

Airbridge Equity Partners, opgericht in 2017, investeert in bedrijven die gebruikmaken van technologie zoals kunstmatige intelligentie en blockchain, waaronder een marktplaats voor advertenties, een platform voor de verkoop van meubels en een digitaal pandjeshuis.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van