Serie Disney+ in de prijzen

WandaVision levert Marvel eerste Emmy's op

13 september 2021 04:03 Aangepast: 13 september 2021 09:33

Marvel kan een nieuwe plank in de prijzenkast inrichten. Het bedrijf, onderdeel van Disney, won afgelopen weekend drie Creative Arts Emmy's voor de Disney+serie WandaVision. Dat waren de eerste Emmy's voor Marvel Studio's.

WandaVision vindt plaats binnen het Marvel Cinematic Universe, de wereld waarin veel personages uit de comicbooks van Marvel samenkomen. De serie gaat over Wanda Maximoff, ook bekend als de Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany), die op mysterieuze wijze terecht zijn gekomen in een Amerikaans slaapstadje. 

WandaVision won de Creative Arts Emmy voor de kostuums, de muziek en set design. De serie is sinds januari te streamen op Disney+.

WandaVision was genomineerd voor vijftien Creative Arts Emmy Award, de tak van Amerika's belangrijkste televisieprijzen waarin technische en kleinere categorieën aan bod komen. De Marvelserie gaat tijdens de Primetime Emmy Awards op 19 september ook nog op voor zes Emmy's, onder meer voor het acteerwerk van Olsen, Bettany en Kathryn Hahn.

Een andere Marvel-serie voor Disney+, The Falcon and the Winter Soldier, kreeg vijf Emmy-nominaties. 

Miniatuurvoorbeeld
Bright Podcast

Films en series: de tofste van komend halfjaar

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van