Van onze partner Gardena

Smart garden: zo haal je alles uit je tuin

13 juli 2020 06:23 Aangepast: 13 juli 2020 09:24

Pas op: te veel zon is schadelijk voor je planten. Om uitdroging te voorkomen, is het belangrijk je planten goed en zorgvuldig te bewateren. Het makkelijkst is om dit te automatiseren. Zo vergeet je het nooit.

Doe het zelf

Je kunt ervoor kiezen om zelf aan de knutsel te gaan en je eigen geautomatiseerde ‘watergeefsysteem’ te creëren, door een PET-fles open te snijden en deze omgekeerd in de grond te zetten. Vervolgens vul je deze met water. Het water zal langzaam uit de fles de grond in lopen. Helemaal ideaal is dit misschien niet, want zodra de fles leeg is, moet je deze weer vullen.

Geautomatiseerd bewateringssysteem

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook een hoop geautomatiseerde bewateringssystemen op de markt. Een goede en gebruiksvriendelijke oplossing is bijvoorbeeld een slimme besproeiingscomputer die je direct aan je kraan kunt koppelen.

Deze zorgt ervoor dat je planten precies de hoeveelheid water krijgen die ze nodig hebben. Daarnaast verblijd je niet alleen je planten, maar ook bespaar je tot wel 70% aan water.

Gewoon via je telefoon

Met een speciale app op je telefoon stel je eenvoudig een bewaterschema in – en de computer doet de rest van het werk voor je. Via diverse sproeiers en druppelaars die je zelf kunt inrichten, komt het water precies op de plek terecht die jij wil.

Heeft het een keer geregend? Een sensor voelt dit aan en kan vervolgens feilloos bepalen of het wel of niet nodig is om nog te besproeien.

Wil je meer weten? Lees dan verder op de site van Gardena.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van