Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bright tips

Je huisdier voelt zich nooit meer eenzaam door deze Spotify-lijst

16 januari 2020 11:38 Aangepast: 16 januari 2020 16:20
Beeld © Instagram @dannyfroger

Laat jij ook met pijn in je hart je trouwe viervoeter thuis achter? En voel jij je bijna schuldig om een dagje te gaan winkelen terwijl je kat eenzaam op de bank ligt? Pak de volgende keer Spotify erbij! De muziekdienst komt met speciale afspeellijsten voor je hond, kat, hamster, vogel of hagedis om zo stress te verlichten.

De afspeellijsten zijn helemaal afgestemd op het soort dier en het karakter van het beestje. Heb je een kat met veel energie, dan vult de lijst zich met snelle nummers die je ook in een hardloopplaylist zou vinden.

Je maakt de afspeellijsten door een speciale website te bezoeken en in te loggen met je account. Daar selecteer je het type dier waar hij voor bedoeld is, waarna je een paar korte vragen beantwoordt. Spotify vraagt onder andere hoe lief, nieuwsgierig en energiek je huisdier is.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Horrorfilm Pet Sematary brengt dode huisdieren tot leven

De nieuwe functie is samen met musicoloog David Teie ontwikkeld, die ook de cello speelt in het Amerikaans National Symphony Orchestra. Hij bracht eerder al twee albums uit met muziek speciaal bedoeld voor katten. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore