Appreview

Terugblikken op 2020

16 december 2019 07:07 Aangepast: 16 december 2019 09:05

We staan aan de vooravond van een prachtig, glanzend nieuwe jaar, een nieuw decennium zelfs, waarin vast weer veel moois gaat gebeuren. Om al die waardevolle momenten vast te leggen - met woorden, iconenen, foto's of zelfs filmpjes - download je nu al een van deze leuke apps! Dan heb je eind volgend jaar een prachtig jaaroverzicht.

1. 1SE

Iedere dag een seconde filmen zodat je aan het eind van het jaar één film hebt van je het hele jaar, dat is de gedachte achter deze app. Je ontvangt - als je dat wilt - iedere dag een reminder dat je moet filmen. Je kunt de aantal seconden die je vervolgens hebt gefilmd nog trimmen zodat je de perfecte seconde hebt. Zin om te kijken wat je al allemaal hebt verzameld? Dan hoef je niet per se te wachten tot het einde van het jaar. Je kan ook per week, maand of zelf bepalen welke seconden je tot film wilt verwerken. Een leuke speels manier om een mooi overzicht te krijgen van wat je allemaal beleeft! 

Prijs: Gratis.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: De app is supersimpel in gebruik. Het ziet er niet bijzonder stijlvol uit, maar doet wat-ie moet doen. Je drukt op de record-knop en er wordt wat opgenomen. Ook kan de app uit je filmrol video's selecteren zodat je zelf 't werk niet hoeft te doen. 
Minpunten: Het leuke van de app is natuurlijk dat je iedere dag een seconde filmt, maar op sommige dagen komt het er misschien niet direct van. De app geeft wel een notificatie als reminder, maar als die op een onhandig moment komt, kun je het alsnog vergeten. Dat is jammer. Koppie erbij houden dus!
Waar voor je geld: Niet van toepassing.  

2. Daylio

Met de app Daylio kun je gemakkelijk bijhouden hoe jij je per dag voelt. Je houdt een soort van dagboek bij zonder dat je hiervoor maar iets hoeft op te schrijven. Met icoontjes en emoticons kun je aangeven hoe je je voelt, maar ook wat je die dag hebt gedaan. In de kalender krijg je een overzicht te zien van je dagen. Ook zit er een menu in waar je jouw persoonlijke statistieken te zien krijgt. Op deze manier kun je al snel zien van welke dingen je gelukkig wordt en waar je iets minder gelukkig van wordt. En weet je dus ook meteen waar misschien wel ruimte is voor verandering. Zo kun je ervoor zorgen dat 2020 jouw jaar wordt! 

Prijs: Gratis. Maar je kan ook upgraden naar Premium voor eenmalig 8,99 euro. 
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: De app is echt ontzettend simpel in gebruik. In de app vind je statistieken die je een goed overzicht geven van je gemoedstoestand. 
Minpunten: Ik vind het jammer je bij één mood niet meerdere activiteiten kunt invullen. Je kan op een dag wel meerdere moods hebben, maar persoonlijk vind ik 't sterker als één gevoel hebt en meerdere activiteiten. 
Waar voor je geld: Niet van toepassing.  

3. Polarsteps

Staat er op jouw bucketlist voor 2020 dat je meer wilt gaan reizen? Dan is deze app sowieso een aanrader. In de app kun je precies bijhouden wat je tijdens je reis doet. Naast dat de app je route vastlegt, kun je ook foto's toevoegen aan de route en stukjes tekst. De app gebruikt je GPS en je foto's in je telefoon om de trips die je maakt vast te leggen. Zo heb je een visueel overzicht van je reis. Daarnaast krijg je overzichtjes van hoeveel landen je hebt gezien, hoeveel kilometer je hebt afgelegd, de trips je hebt gemaakt en hoe lang geleden het is dat je op reis bent geweest.

Prijs: Gratis. 
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Je hoeft zelf vrij weinig te doen. De app stelt je trips samen, aan jou de taak om die te finetunen en je trip te delen met andere mensen die wellicht dezelfde reis willen maken.
Minpunten: Het sociale aspect van de app. Je kunt je profiel namelijk op openbaar zetten en dan wordt het een soort van extra social media app. Ik vind het juist wel leuk om het overzicht voor mezelf te hebben, wat mij betreft had dit er dan ook niet in hoeven te zitten.
Waar voor je geld: Absoluut een leuke app om je reizen mee op te slaan.

4. Grid Diary Classic

In plaats van je af te vragen waar je elke dag over moet schrijven, helpt deze app je een handje. De app geeft je in een grid verschillende vragen zodat je deze iedere dag kunt beantwoorden. Daarnaast kun je zelf vragen toevoegen. Behalve teksten, kun je ook foto's toevoegen, je activiteiten of de tijd. Ook kan je to-do-lijstjes toevoegen.  

Prijs: Gratis. Maar je kunt de app upgraden naar een Pro-versie voor eenmalig 10,99 euro of 2,99 euro per maand. Beschikbaar voor: iOS. Pluspunten: De app is volledig zelf te vormen met je persoonlijke vragen, leerdoelen en to do's.  Minpunten: Zo op 't eerste blik, is deze app wel nogal overweldigend. Er komt veel informatie op je af en er worden vragen gesteld waar je misschien helemaal geen zin in hebt. Daarnaast vind ik het jammer dat de foto's behoorlijk klein zijn in het grid. Het zou mooier zijn als de foto's wat groter uitgelicht zouden zijn.  Waar voor je geld: Als je veel gebruik van te app maakt, is het eventueel de moeite waard om eenmalig 10,99 euro te betalen.

5. PicYourMoment

Elke dag één foto, 365 dagen lang. Met de PicYourMoment-app maak je een persoonlijk en tegelijk ‘toevallig’ fotodagboek van 2020. Iedere dag ontvang je een notificatie en open je de app. Je krijgt dan een animatie te zien en dan is het aftellen, richten en *klik*, de foto wordt automatisch gemaakt! Je kunt daarna kiezen uit een aantal fotofilters en om je jaar fotoalbum compleet te maken kun je ook nog een bijschrijft en eventueel een locatie toevoegen. 

Prijs: Gratis. 
Beschikbaar voor: iOS.
Pluspunten: Niet tevreden met je spontane foto omdat er die dag een mooier moment was? Geen probleem. Je kunt één extra PYM-foto maken per dag zonder notificatie. Zo kun je ook dat andere onverwachte moment vastleggen en bewaren. Kies 'Account Instellingen' in het menu en activeer de optie 'Één extra vrije foto per dag'.
Minpunten: Geen.
Waar voor je geld: Niet van toepassing.

Nina Verberne is vergroeid met haar smartphone en heeft haar eigen techwebsite voor vrouwen, Girl in a Tech World. Ze vindt niets leuker dan met jou haar favoriete apps en handige knowhow te delen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van