Appreview

Apps voor superslimme sinterklazen

26 november 2019 09:09 Aangepast: 26 november 2019 11:06
Beeld © ANP

Nog een paar nachtjes slapen en het is pakjesavond. Heel gezellig, maar soms ook best stressvol. Gelukkig zijn deze apps er om alles goed te laten verlopen!

1. Bellen met Sinterklaas

Wil je je kind dit jaar écht verrassen? Dan zorg je ervoor dat de goedheiligman opbelt. Voordat de Sint belt, kun je allerlei gegevens invullen. Zo geef je aan wat de naam van je kind is, wat de reden is van het gesprek (bijvoorbeeld dat het extra lief is geweest) en wanneer de Sint moet bellen. Vervolgens wordt je gebeld via de app en kan je de telefoon aan het kind geven. De Sint houdt een neutraal gesprek. Zo gaat-ie zoeken in het grote boek om te kijken of je braaf bent geweest en vertelt-ie waarom. 

Prijs: Gratis. Je kan ook de Premium-versie kopen van 1,99 euro dan heb je geen last van advertenties en kan je meerdere personen invullen naar wie de Sint kan bellen. 
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Laat je je kinderen zoeken naar de cadeaus op pakjesavond, dan is 't leuk om deze app in te zetten. De Sint vertelt dan waar de speurtocht begint. 
Minpunten: Het is ontzettend grappig om dit met je kind uit te proberen, maar het is wel slim om van tevoren zelf even het gesprek door te lopen. En je moet geen kind hebben dat heel veel vragen gaat stellen: daar geeft de Sint namelijk geen antwoord op en dan val je toch wel een beetje door de mand. 
Waar voor je geld: Alleen als je gebruik wilt maken van de extra functies!  

2. Rijmwoordenboek

Het is een van de leukste, maar ook een van de lastigste sinttradities: gedichten schrijven. Gelukkig is heet rijmwoordenboek er om je een handje te helpen. Met deze app schud je zo een gedicht uit je mouw en dan roept iedereen wauw. Zelfs al is je rijmtalent niet zo, met deze app geef je geheid een show. Probeer het dus zeker uit, en draag je gedicht voor, trots en luid.  

Prijs: Gratis. 
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: De app biedt rijmwoorden op twee manieren: gewoon op woord, maar ook op basis van uitspraak. Zo krijg je woorden die rijmen op de laatste klank, waardoor je kunt kiezen uit een groter aanbod van rijmwoorden.
Minpunten: Het is jammer dat er geen inspiratie in de app staat.
Waar voor je geld: Niet van toepassing. 

3. Gifthings

De handigste app om lootjes te trekken is Gifthings. Voordat het festijn begint, zorgt een van de deelnemers ervoor dat alle namen worden ingevuld met de bijbehorende e-mailadressen. Vervolgens zorgt de app ervoor dat iedereen iemand toegewezen krijgt waarvoor hij of zij een cadeautje moet kopen - in sommige gevallen kunnen dat ook meerdere personen zijn. Extra fijn: je kan direct in de app zien wat hij of zij graag zou krijgen. En je kan natuurlijk ook zelf aangeven wat je wil hebben, met een linkje naar de webshop. Zo is de kans groot dat iedereen iets krijgt waar-ie blij mee is. 

Prijs: Gratis. 
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Nooit meer het gedoe dat iemand zichzelf kiest en je weer helemaal opnieuw moet beginnen. 
Minpunten: De app is soms wat traag en bovendien werkt de zoekfunctie niet altijd even goed.
Waar voor je geld: Niet van toepassing. 

4. Sinterklaasdobbelspel

Sommigen vinden het pas een heerlijk avondje als er gedobbeld wordt. Iedereen brengt kleine cadeautjes mee en wie de hoogste ogen gooit, mag de meeste of de leukste cadeautjes mee naar huis nemen. De app Het Sinterklaasdobbelspel zorgt ervoor dat de cadeautjes onderling op een leuke manier worden verdeeld. De spelregels staan er op een rijtje, je kan digitaal dobbelen (en dus niet valsspelen!) en de score bijhouden. Daarnaast zit er een tijdslimiet op de app, waardoor je niet uren door blijft dobbelen. 

Prijs: 2,29 euro.
Beschikbaar voor: iOS.
Pluspunten: Nooit meer gedoe over spelregels en áltijd een dobbelsteen bij de hand met deze app.
Minpunten: De regels in de app zijn nogal suf. Voor een spannender spelletje download je een algemene dobbelsteenapp en vind je ergens online wat leukere regels. Of verzin ze gewoon zelf!
Waar voor je geld: Nee. 

5. De Club van Sinterklaas

Speciaal voor de kleintjes: de Club van Sinterklaas. In deze app kan je spelletjes spelen, muziek luisteren en filmpjes kijken. In het menu Spelletjes vind je memory, een aftelkalender, Amerigo jump (waarmee je het paard over de daken kan laten springen) en het pakjesspel (hierbij kun je cadeautjes openen door er op te tikken). Daarnaast vind je er liedjes van Coole Piet en van Dans Piet, die kinderen luidkeels kunnen meezingen voor de schoorsteen. 

Prijs: Gratis. 
Beschikbaar voor: iOS
Pluspunten: Genoeg spelletjes om tot pakjesavond bezig te blijven.
Minpunten: De app is behoorlijk gedateerd waardoor sommige video's niet meer in de app werken en er is nog geen roetveeg piet in deze app te zien. 
Waar voor je geld: Nee. 

6. Red het paard van Sinterklaas

In het spel 'Red het paard van Sinterklaas' is Amerigo ontvoerd door een gemene hond. Door op je beeldscherm te tikken kun je Sinterklaas over alle daken heen laten springen. Aan jou de taak om de trouwe viervoeter Amerigo te redden en te zorgen dat iedereen zijn cadeautjes onderweg ontvangt.

Prijs: Gratis. 
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Ook voor een oudere leeftijd is het een leuk spelletje om te spelen. Behalve springen over de daken moet je ook nog pakjes bezorgen waardoor het allemaal iets lastiger is om te spelen.
Minpunten: Als je veel spelletjes speelt, is dit spel wellicht iets te makkelijk voor je. 
Waar voor je geld: Nee. 

Nina Verberne is vergroeid met haar smartphone en heeft haar eigen techwebsite voor vrouwen, Girl in a Tech World. Ze vindt niets leuker dan met jou haar favoriete apps en handige knowhow te delen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van