Ga naar de inhoud
Appreview

Strikje erom en klaar: de leukste inpak-apps

Niets is leuker dan cadeautjes krijgen en uitpakken. Maar ook aan het inpakken en geven wordt met deze apps een feestje.

1. DIY Gifts

Zodra Sinterklaas dit weekend in ons land arriveert, breekt de leukste tijd van het jaar aan: de tijd dat je je familie en vrienden blij kan maken met attente én mooi ingepakte cadeautjes. Dat laatste krijg je zeker voor elkaar met de DIY Gifts app. Deze app zit bomvol inpak-inspiratie. En daarnaast kan je er ook leren hoe je zelf de mooiste cadeautjes in elkaar knutselt.

Prijs: Gratis.
Beschikbaar voor: Android.
Pluspunten: De knutselprojecten in de app zijn allemaal makkelijk te maken. De meest materialen heb je hoogstwaarschijnlijk wel in huis, zoals inpakpapier, draad, knopen of stiften. 
Minpunten: Bij de meeste DIY foto’s ontbreekt helaas een ‘how to’. Daarnaast werkt de ‘save’-knop ook niet optimaal. 
Waar voor je geld: Niet van toepassing.  

2. Giftwrap my face

Een cadeautje geven is hartstikke leuk, maar dit cadeaupapier maakt het allemaal nog véél leuker. Je kunt namelijk je eigen gezicht op het cadeaupapier printen en met behulp van een Augmented Reality app kun je jouw eigen gezicht tot leven brengen op het cadeaupapier. Hoe feestelijk is dat!

Hoe ’t werkt? Je bestelt je gepersonaliseerde cadeaupapier en daarin wordt een speciale link verwerkt . Degene die het cadeautje krijgt, scant voor het uitpakken het papier met zijn telefoon en krijgt een persoonlijke boodschap van jou! 

Prijs: Ongeveer 30 euro.
Beschikbaar bij: Webshop.
Pluspunten: Op deze manier kun je het geven van een cadeautje nóg persoonlijker maken. Helemaal als je zelf niet aanwezig kan zijn. 
Minpunten: Het is wel een kostbaar idee. Een rol cadeaupapier met je eigen gezicht, kost je 30 dollar. Daarnaast kan je er maar één filmpje aan koppelen. Dus je moet goed nadenken wat je in je filmpje zegt, ook als je het pakpapier voor cadeautjes voor meerdere mensen wil gebruiken.
Waar voor je geld: Een goedkopere variant was leuker en toegankelijker geweest!

3. Unrapp

Met de app Unrapp kun je virtueel cadeautjes uitpakken. De cadeautjes zijn in dit geval foto's die je naar je vrienden kan sturen, de ontvanger kan vervolgens door te swipen over het beeldscherm het cadeautje uitpakken. Het leuke van Unrapp is dat de ontvanger wordt opgenomen, zo kan je precies zien hoe die reageert. Daarvoor moet je als ontvanger uiteraard wel eerst toestemming geven - dus mocht je een keer niet zo vrolijk reageren, geen paniek!

Prijs: Gratis.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Geinige app voor het versturen van giftcards .
Minpunten: De ontvanger moet wel op de app een profiel hebben en daardoor is de app nog niet zo'n succes. Maar als je al je vrienden en familie zover krijgt om op de app te gaan, is 't wel een geinige manier om foto's naar elkaar toe te sturen. 
Waar voor je geld: Niet van toepassing.  

4. Pinterest

Favoriet voor inspiratie is toch wel de Pinterest app. Wil je jouw cadeautje origineel inpakken of ben je op zoek naar een tof idee voor een surprise? Vul het in de zoekbalk in en voilà: je krijgt direct een reeks afbeeldingen te zien met potentiële inpak-manieren. Van het inpakken van cadeaus voor Sinterklaas tot originele ideeën voor een bruiloft. Je kan de afbeeldingen opslaan op een speciaal Pinterest-bord of direct in je filmrol, maar je kan ze ook direct delen in bijvoorbeeld een WhatsApp-groep. 

Prijs: Gratis.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Behalve cadeau inspiratie, vind je ook heel veel creatieve DIY’s in Pinterest en cadeau-ideeën voor als je geen benul hebt wat je nu aan je vader of je vriendin moet geven voor Sinterklaas of Kerst.
Minpunten: Geen.
Waar voor je geld: Niet van toepassing.  

5. Gifts & Friends

Laten we maar eerlijk zijn: het is niet alléén gedachte die telt. Cadeautjes zijn wel zo leuk als je iets geeft dat de geluksvogel in kwestie echt wil hebben. En dat zelf ook krijgt. Daarbij helpt Gifts & Friends. De app werkt super simpel. Je maakt je verlanglijstje aan en geeft vervolgens in de app aan wie toegang kan krijgen tot dit lijstje. Andersom kun je op deze manier ook toegang krijgen tot de verlanglijstjes van je vrienden en familie. Verder kun je in de app aangeven dat jij een cadeautje van het lijstje koopt. De persoon die het cadeautje krijgt, kan dit niet zien, dus het blijft een verrassing. 

Prijs: Gratis.
Beschikbaar voor: iOS.
Pluspunten: Nooit meer saaie sokken of kaarsenhouders waar je niet op zat te wachten cadeau, maar gewoon iets waar je echt blij van wordt. Score!
Minpunten: Iedereen moet wel weer een profiel aanmaken. Het zou fijner zijn als je gewoon een linkje met je vrienden kon delen. Ook is het jammer dat je niet direct kun linken naar een webshop. Dat zou zowel voor de gever als de krijger als de webshop een mooie toevoeging zijn.
Waar voor je geld: Niet van toepassing.  

Nina Verberne is vergroeid met haar smartphone en heeft haar eigen techwebsite voor vrouwen, Girl in a Tech World. Ze vindt niets leuker dan met jou haar favoriete apps en handige knowhow te delen.