Ga naar de inhoud
Gratis robijnen

Tips: zo speel je Mario Kart Tour zonder geld uit te geven

We zetten op een rij hoe je Mario Kart Tour speelt zonder ooit je portemonnee te pakken.

Mario Kart Tour is de eerste Mario Kart-game voor smartphones. Hoewel je het spel gratis kunt downloaden, is dit allesbehalve een gratis game. Overal in het spel zitten upgrades en extra's die je kunt kopen door je portemonnee open te trekken. Wie ertoe bereid is, kan honderden euro's spenderen om zijn favoriete karts en racers allemaal te verzamelen.

Dat hoeft echter niet. Wie slim te werk gaat, kan verrassend veel ontgrendelen in de game zonder dat je ook maar een cent hoeft te besteden. We zetten vijf trucs voor je op een rij.

Begin opnieuw tot je jouw favoriet hebt

Je kunt in Mario Kart Tour zogeheten 'rubies' uitgeven om nieuwe racers, karts en onderdelen te bemachtigen. Wat je precies krijgt is willekeurig: in feite is het een soort gokkast, net als bij de lootboxen die in sommige andere games zitten. Maar als je net begint, kun je via een omweg oneindig vaak proberen om je favoriete personage of kart vrij te spelen.

Dat doe je door de game te spelen totdat je de vier races van de eerste cup hebt gereden. Je krijgt dan een paar rubies en de mogelijkheid om ze aan willekeurige upgrades uit te geven. Stop alles dat je hebt in de gokkast totdat je niks meer hebt. 

Niet blij met je upgrade? Dan kun je vanuit de game-instellingen op 'Start Fresh' drukken om je savegame te wissen. Speel daarna weer door de beginlevels heen, totdat je weer de gok-optie vrijspeelt - en dus weer een handjevol rubies krijgt om er in te stoppen. Herhaal dit proces totdat je tevreden bent met wat je hebt gekregen.

Deze truc blijft natuurlijk niet voor altijd handig. Als je ver gevorderd in de game bent, is het immers zonde om je voortgang te wissen om opnieuw te beginnen. Maar in het begin is dit een vrij makkelijke manier om op jacht te gaan naar bijvoorbeeld je lievelingspersonage.

Geef je zuurverdiende rubies niet meteen uit

Er zijn twee manieren om rubies te verdienen: door de game te spelen en door echt geld uit te geven. Het gratis aanbod is echter beperkt, dus je moet er zuinig mee zijn.

Het is daarom verstandig om je rubies op te sparen totdat je er genoeg hebt om meerdere in één keer uit te geven. Wie slechts één keer probeert iets nieuws te kopen, spendeert vijf rubies. Maar als je in één keer tien keer iets uit de virtuele gokkast haalt, kost dat slechts 45 rubies. Zo bespaar je dus toch mooi tien procent.

Wacht tot je favoriet in de banner staat

Je hebt geen controle over wat je krijgt nadat je rubies uitgeeft, maar je kunt wel proberen om de game een beetje naar je hand te zetten. Bovenin het gamemenu staat altijd een grote banner met wie er op het moment in Nintendo's grote gokmachine zitten. Staat daarop een personage met het woord 'spotlight'? Dan is de kans dat je die krijgt iets groter dan bij andere racers.

Heb je jouw zinnen op specifiek Mario, Luigi of een ander personage gezet, dan is het dus slim om even te wachten totdat zijn of haar gezicht op de banner staat. 

Koop geen Coin Rush

De game probeert je regelmatig te verleiden om met rubies een Coin Rush te kopen Dan ga je als Mario een racebaan gevuld met munten op, zodat je in korte tijd veel munten kunt verzamelen.

Hartstikke leuk, maar munten zijn de makkelijkst te verzamelen valuta in de game en rubies zijn zeldzaam. Het is dus zonde om zo'n coin rush te kopen. Toch munten nodig? Herhaal een paar keer de oude races, waar ze letterlijk op de baan liggen. Dat duurt iets langer dan een Coin Rush, maar op de lange termijn ben je beter af.

Log iedere dag even in

Rubies verzamel je door de game te spelen en zo nieuwe cadeaus te ontgrendelen, maar er is nog een simpele manier: door dagelijks in te loggen.

Iedere dag krijg je in de game een beloning door het spel alleen maar op te starten. Soms zijn dat munten of andere upgrades, maar af en toe zitten die kostbare rubies er ook tussen. Probeer het spel dus eens per dag even op te starten, zelfs als je daarna niet gaat racen.

Wat vind jij van Mario Kart Tour? Reageer op onze Instagram-video en tag een vriend.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's