Ga naar de inhoud
Eten van de toekomst

Weekendtip: meelwormmuesli en meer future food in Nemo

Plofinsecten of poeder op basis van je DNA-profiel. Dat is het eten van de toekomst volgens de expositie Voedsel van Morgen in Nemo in Amsterdam.

Plofinsecten, meelwormmuesli, een kweekvleesburger of eten we in de toekomst een poeder op basis van ons DNA-profiel? In de tentoonstelling Voedsel van morgen neemt Next Nature Network je in het NEMO Science Museum mee op voedselreis. 

Met een groeiende wereldbevolking moeten we oplossingen verzinnen hoe we in de toekomst ons voedsel verbouwen. Maar liefst 75 procent van alle landbouwgrond op aarde wordt gebruikt voor de grootste bron van CO2: de veeteelt, dus moeten we ons dierrijke dieet op geven? Nederland is nummer 2 in de mondiale voedselexport en doet er dus economisch gezien verstandig aan een toekomst te creëren. Misschien kunnen radicale technologieën zoals kweekvlees, cellulaire landbouw, vertical farming, smaakmanipulatie en 3D-voedselprinten uitkomst bieden.

De tentoonstelling Voedsel van Morgen laat de mogelijkheden van deze technieken zien. New Scientist nam een kijkje en schreef een beeldend verslag

Voedsel van Morgen is de allereerste tentoonstelling van Nemo in het nieuwe pand voor volwassen bezoekers: Studio Nemo. De expo Voedsel van Morgen is tot 6 oktober te zien in de Studio van Nemo Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam.

Zo
Next Nature
Zo tech ziet de toekomst eruit
Petitie:
Kweekvlees verboden?
Petitie: sta eten kweekvlees in Nederland toe