Appreview

App-tips: inpakken als een pro

16 juli 2019 13:43 Aangepast: 23 juli 2019 19:15

Misschien heb je weleens zonder paspoort op het vliegveld gestaan. Of ben je mét je goede humeur, maar zonder zwembroek of oplader voor je e-reader richting strandvakantie vertrokken... Je bent heus niet de enige. Daarom vijf apps waarmee je nooit meer iets vergeet in te pakken.

1.Packr

In de app Packr vul je drie belangrijke items in: hoelang je gaat, waar de reis naar toe gaat en of je een man of vrouw bent. Ook fijn aan de app is dat je kunt aangeven hoe je reist: ga je met het vliegtuig of de auto? Vervolgens rolt er een uitgebreide lijst uit ingedeeld in verschillende categorieën. De lijst kun je nog helemaal personaliseren door items toe te voegen of van de lijst af te halen. Je vergeet op deze manier dus nooit meer een pakje kaarten in te pakken zodat je 's avonds een spelletje kan spelen. 

Prijs: Gratis. Voor de Premium-versie betaal je eenmalig 2,29 euro en je kunt dan zelf lijsten maken. Handig als je bijvoorbeeld naar een festival of bruiloft gaat.
Beschikbaar voor: iOS.
Pluspunten: Je kunt nog een melding ontvangen een paar uur voor je vertrekt. De lijst is dan aangepast aan de laatste weersomstandigheden. Ook fijn dat je een overzicht kunt krijgen van alles wat je nog van je lijst moet afstrepen.
Minpunten: De app bevat soms nog behoorlijk ouderwetse woorden zoals bustehouders in plaats van beha’s. Dit komt omdat alles letterlijk vertaald is vanuit het Engels.
Waar voor je geld: Nee, maar dit is puur omdat er genoeg gratis apps zijn.

2. PackPoint

De app stelt je voordat je jouw checklist krijgt een aantal vragen: ben je man of vrouw, ga je op zakenreis of op vakantie? Heb je een baby bij je? Hoelang duurt de reist? En niet geheel onbelangrijk: waar gaat de reis naartoe? De app gaat zelfs nog een stapje verder door ook te vragen welke activiteiten je van plan bent te ondernemen tijdens jouw reis, een fietstocht of een chic etentje bijvoorbeeld. Op basis hiervan attendeert de app jou op spullen waaraan je moet denken als je deze activiteiten gaat doen. Na het invullen van deze vragen, krijg je persoonlijke eigen inpaklijst. Net als bij Packr kun je er zelf nog extra items aan toevoegen, mocht de lijst niet volledig zijn.

Prijs: Gratis. Voor de Premium-versie betaal je eenmalig 3,49 euro en je krijgt vervolgens toegang tot gepersonaliseerde activiteiten en intergratie met de apps Tripit en Evernote. Handig als je hier gebruik van maakt.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Je kunt in de app aangeven of je bepaalde kleren nogmaals wilt dragen of dat je ze op je bestemming wilt gaan wassen. Dit scheelt natuurlijk weer extra ruimte.
Minpunten: Het is jammer dat je niet in de app kunt aangeven met welk vervoer je reist.
Waar voor je geld: Nee, maar dit is puur omdat er genoeg gratis apps zijn.

3. My Trip List

Met de app My Trip List kun je jouw eigen tripjes samenstellen. In de app kun je jouw eigen inpaklijst maken door middel van de catalogus. Hierin kun je zelf alles aanvinken wat er op je lijst moet komen te staan. Behalve je persoonlijke paklijst, zit er ook nog een check-list in de app, zodat je alles wat je voor je reis moet regelen apart hebt. Daarnaast kun je in de app nog je reisdocumenten opslaan, zodat je alles voor je reis in één app hebt.

Prijs: Gratis.
Beschikbaar voor: iOS.
Pluspunten: De app heeft een to-do-lijst voor vertrek, waarop bijvoorbeeld staat dat je de ramen niet moet vergeten dicht te doen of de verwarming moet uit zetten.
Minpunten: Je moet swipen wil je een item afvinken op je lijst, dit is een tikkeltje tegen je gevoel in. Dat is even wennen, maar als je het eenmaal doorhebt, is het niet meer erg.
Waar voor je geld: Niet van toepassing.

4. Pack

Pack is één lange lijst bomvol met items die van pas komen op reis.  Direct als je de app opent, kun je beginnen met afvinken. Daarnaast kun je nog items toevoegen door rechtsboven op het plusje te tikken. Een beetje jammer aan de app, vind ik dat je niet kunt aangeven hoeveel truien of ondergoed je moet afvinken, iets dat bij alle andere apps wel kan. Hierdoor weet je niet zeker of je genoeg sokken inpakt. Verder zijn alle andere apps uit dit lijstje iets duidelijker vormgegeven. Deze app voelt een beetje alsof je kijkt naar je contactenlijst.

Prijs: Gratis.
Beschikbaar voor: iOS.
Pluspunten: De lijst is wel lekker overzichtelijk en je kunt zoeken op alfabetische volgorde.
Minpunten: Het is een lange waslijst met items, het is nog makkelijker om in je gewone notities een lijst te maken dan deze lijst te finetunen.
Waar voor je geld: Niet van toepassing.

5. PackKing

Bij PackKing ga je jouw eigen lijst samenstellen. Dit doe je weer door antwoord te geven op een aantal vragen zoals: waar ga je heen, hoe lang, ben je man of vrouw, hoe reis je er naar toe en wat voor een weer is het op je bestemming. Behalve deze ‘standaard’ vragen, kun je ook nog aangeven wat je gaat doen op vakantie. Van paardrijden tot surfen, van kamperen tot een festival. Als je eenmaal antwoord hebt gegeven op deze vragen, rolt er een uitgebreide lijst uit. Zo vergeet je dus ook nooit meer je oordopjes als je op een festival staat of de gasflessen voor je kampeer kookstelletje. De app bevat een extreem uitgebreide lijst met items zodat je niets,  maar dan ook echt niets vergeet. De app bevat ook een fijne checklist voor wat je moet doen voordat je op vakantie gaat: van het opladen van je powerbank tot het legen van je brievenbus, van het pinnen van contant geld tot het water geven van je planten.

Prijs: Gratis. Beschikbaar voor: iOS & Android. Pluspunten: Er zit een uitgebreid aanbod bij de activiteiten zoals items om te surfen of voor je hond, alles om te koken, backpacken of kamperen. Op deze manier vergeet je ook nooit meer iets voor deze activiteiten! Minpunten: Geen, een hele fijne uitgebreide app. Waar voor je geld: Niet van toepassing.

Nina Verberne is vergroeid met haar smartphone en heeft haar eigen techwebsite voor vrouwen, Girl in a Tech World en maakt tech vlogs voor Libelle TV. Ze vindt niets leuker dan met jou haar favoriete apps en handige knowhow te delen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van