Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
'Ruimteschip'

Weekendtip: pop-up venue Oumuamua, maar wat is het?

10 juli 2019 18:38 Aangepast: 10 juli 2019 18:53

Een (hyper)pop-up venue, zo kondigt deze plek in Amsterdam-Noord zich aan. Volgens de initiatiefnemers is het 'een ruimteschip, met muziek, kunst, eten en werken'.

Veel is er nog niet duidelijk rondom de pop-up venue Oumuamua. Niet hoe je het uitspreekt maar ook niet wat er te doen is. Wel zijn er grote namen als Space Encounters-architecten en festival Strange Sounds from Beyond aan verbonden. 

Noem het een ruimteschip, toegankelijk voor iedereen, waar muziek, kunst, eten en werken langs en door elkaar heen lopen, zeggen de makers. Het ruimteschip is de hele dag open en beweegt zich tussen een rustige werkplek, fijn restaurant, muziekpodium en een tentoonstellingsruimte. Een smaak die je nog nooit hebt geproefd, een gerecht dat niet op de kaart staat, een guerrilla-tentoonstelling of een perfecte combinatie van geluidskunst met dat wat op je bord ligt. En live muziek op alle momenten van de dag, dat is zeker bijzonder. 

De naam is een verwijzing naar het mysterieuze object dat in 2017 in ons heelal werd ontdekt. Het bleek al miljoenen jaren door de Melkweg te zwerven, alleen en onbekend. Niemand wist wat het was en nog steeds wordt er wild gespeculeerd: het zou iets buitenaards zijn, of een komeet. Het lichaam doolt nog steeds rond, maar inmiddels met een naam: Oumuamua.

Samenwerking

De namen achter Oumuamua zijn Quintin van der Spek (programmering kunst en muziek), organisator en programmeur van festival Strange Sounds from Beyond. Het interieur is vormgegeven door Space Encounters, het architectenbureau dat het vreemde omarmt. Studio Buik serveert in het restaurant kleurrijke verrassingen, afhankelijk van wat de omgeving te bieden heeft. 

Het is een vreemde drang, dat publiek in de rij staat voor iets waarvan ze niet weten wat het is. Waarom de sneakpreviewfilm duurder is dan dezelfde film zonder dat het een verrassing is. Vaag en onduidelijk is spannend, en wij zijn blijkbaar bereid ver te gaan voor de belofte van vernieuwing. 

Recensies zijn er al wel. “Wat een eten, wat een plek, wat een sfeer, wat een team: ik kijk nu al uit naar de volgende intergalactische ontmoeting met Oumuamua,” is er één. Een ander noemt de stijlvolle inrichting. “Bijna geland en supernice om te werken, relaxen, eten, drinken en dansen, in welke mood je ook bent.” Die reviews kunnen eigenlijk alleen maar van betrokkenen zijn maar het geeft wel aan waar Oumuamua op doelt en we geloven ze graag. 

Joep van Lieshout en Thaise psych-rock

De opening van Oumuamua is op vrijdag 12 juli, zoveel is duidelijk. Insta verklapt dat we live Thaise psych-rock van YinYin krijgen met kunst van niemand minder dan volwassen 'enfant terrible' Joep van Lieshout. Als alles nog heel is, dan is er zaterdag 13 juli Club Lelystad & Jospehine, zondagmiddag een klassiek concert en ‘s avonds een concert van Kourosh Noshad Sharifi.

Er staat een menu online, dus er is ook een restaurant of op z’n minst gelegenheid tot eten. Wie durft kan de hele dag terecht aan de Asterweg 15c in Amsterdam Noord.

Miniatuurvoorbeeld
Club Doloris

Tilburg krijgt een surrealistisch doolhof

Miniatuurvoorbeeld
Propjes gooien in interieur van Space Encounters

Twee Nederlandse winnaars van meubelbeurs Milaan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore