Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Appreview

Een upgrade voor je social leven

25 juni 2019 14:00 Aangepast: 30 juni 2019 16:26

Je bent vergroeid met je smartphone, staat bekend als de koningin van de gifjes of de koning van de Instagram stories. Met deze apps maak je elke post leuker, mooier, origineler of gewoon makkelijker.

1. Sticker maker memes

Wil je de show stelen op WhatsApp? Dan maak je je eigen emoji stickers. Je kiest een foto van jezelf uit, snijdt je gezicht uit (gewoon met je vinger), slaat ‘m op en voegt ‘m aan je WhatsApp toe. De volgende keer dat je wilt laten weten dat je iets écht grappig vindt, stuur je een emoji sticker van jezelf met een grote glimlach.

Prijs: Gratis. Met de premium-versie van 2,99 euro kun je tot 30 stickers maken en heb je geen reclames.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Behalve dat je je eigen stickers kunt maken, vind je ook heel veel sticker-pakketen in de app. Hiermee kan je net dat beetje extra’s aan een WhatsApp-gesprek geven. Zo vind je stickers van Friends-karakters en je favoriete memes.
Minpunten: Je kan 'maar' vijf eigen stickers maken. Al kun je die ook wel weer uit WhatsApp verwijderen zodat je weer opnieuw kunt beginnen. Of je koopt gewoon de premium versie. Daarnaast kan iedereen je stickers opslaan en hergebruiken, houdt dit vooral in je achterhoofd!
Waar voor je geld: Ja zeker.

2. LouLou

Soms wil je elkaar ook gewoon IRL zien en niet alleen in je telefoon. Maar ja, die afspraak moet je wel eerst even maken. Gaan er bij jou ook tientallen berichtjes overheen voordat je weet wanneer iedereen kan? Dan ga je van de app LouLou erg blij worden. LouLou is een datumprikker en heel gebruiksvriendelijk en snel. Met LouLou kun je een linkje delen dat verwijst naar een datumoverzicht. Iedereen uit de WhatsApp-groep vult vervolgens zijn of haar naam in en wanneer ze beschikbaar zijn. Vervolgens is het aan de organisatie om te kijken op welke datum de meeste mensen kunnen. Hopsakee, afspraak gemaakt! 

Prijs: Gratis.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Het maken van een afspraak is zo gepiept.
Minpunten: Soms moet je wel nog iedereen achter de broek aan zitten dat ze LouLou invullen. Een reminder zou fijn zijn.
Waar voor je geld: Niet van toepassing.

3. StoryLuxe

Als je geregeld op Instagram zit en Stories bekijkt, dan zie je soms hele mooie varianten voorbij komen. Foto’s en filmpjes worden voorzien van vintage polaroid frames of internet browser frames. Maar ook bloemen, tape of hartjes. Dit kun je doen met verschillende apps waaronder bijvoorbeeld StoryLuxe. De app biedt gratis verschillende templates gratis aan en voor een klein bedrag per maand krijg je onbeperkt toegang. 

Prijs: Gratis templates, onbeperkt toegang voor 2,99 euro per maand.
Beschikbaar voor: iOS.
Pluspunten: Behalve templates kun je ook je foto’s en filmpjes voorzien van filters. Zo hoef je niet per se nog een aparte fotobewerking app erbij te nemen.
Minpunten: Niet beschikbaar voor Android.
Waar voor je geld: Als je veel gebruik maakt van Instagram Stories en wilt opvallen, is dit een fijne app om te hebben. Daarnaast kun je het abonnement maandelijks opzeggen. 

4. FilmoraGo - Video & Movie editor

De app FilmoraGo is een soort van editstudio op je telefoon. In de app vind je talloze filters waarmee je bepaalde filmstijlen kunt nabootsen, je kunt er gemakkelijk mee knippen en plakken, je kunt bepaalde overgangen creëren en er rechtenvrije muziek onder zetten. Een ander pluspunt is dat er niet direct een logo van de app over je video komt te staan, maar aan het einde van de app. Die kun je er dus nog handmatig afknippen. Daarnaast kun je beelden versnellen, vertragen, titels toevoegen, roteren allemaal terwijl je de video aan het bekijken bent. Het editen van een video gaat dus best wel vlot. Je moet wel geregeld je video opslaan, want als de app crasht - vanwege de grootte niet ondenkbaar - ben je alles kwijt.

Prijs: Gratis. In-app aankopen voor filters, overgangen, titels en overlappingen.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: In de app vind je allerlei handige tools die je extra kunt downloaden (gratis en tegen betaling) waarmee je jouw video’s nog interessanter kunt maken. Van speciale overgangen tussen shots tot grappige 80’s filters.
Minpunten: Dat alles horizontaal moet worden gefilmd. In een tijdperk van nu, vind ik ook dat er ook een mogelijkheid moet zijn om verticaal te kunnen editen. Daarnaast krijg je standaard een logo aan het einde. Gelukkig kan je dit er wel handmatig afknippen.
Waar voor je geld: Ja.

5. All in One Social app

Eén app, één plek waar je al je social media kanalen kunt bundelen, zodat je snel overzicht hebt wat er als laatste is geplaatst. Het lijkt zo ideaal met deze all in one social media app. De app heeft een overzicht van alle social kanalen die er zijn en jij kunt aanvinken welke je wel gebruikt - en dus wilt zien. Vervolgens moet je bij iedere app los inloggen en krijg je alles te zien zodra je op het goede tabblad klikt. 

Prijs: Gratis.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Alles in één app. Voor social media apps die je niet zoveel gebruikt, kan het handig zijn om zo je details, pagina en updates snel te vinden.
Minpunten: De app voelt niet echt praktisch aan. Ik switch liever tussen verschillende apps dan dat ik al mijn gegevens in één app gooi. Daarnaast moet je in de app alsnog switchen van social kanaal en heb je dus nog steeds niet één overzicht met alle nieuwe posts. 
Waar voor je geld: Niet van toepassing.

Nina Verberne is vergroeid met haar smartphone en heeft haar eigen techwebsite voor vrouwen, Girl in a Tech World en maakt tech vlogs voor Libelle TV. Ze vindt niets leuker dan met jou haar favoriete apps en handige knowhow te delen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore